Evald Tipneri karikas
12. aprill 2016, 06:00

ÕHTULEHE VIDEO | Nõmme Kalju vastased Sillamäel: Kalev ja hunnik mättaid

Jalgpalli Eesti karikavõistluste veerandfinaalis kohtub Nõmme Kalju täna kell 18 võõrsil Sillamäe Kaleviga.

Eelmisel kevadel esimest korda Evald Tipneri nimelise karika võitnud Kalju eeldab väga keerulist lahingut. "Tuleb raske ja võitluslik mäng, sest väljak on Sillamäel suhteliselt kehv. Palju võitlust ja pikki palle," ennustas kohtumise iseloomu ründaja Ats Purje.

Laupäevases meistrivõistluste kohtumises teisele Ida-Virumaa klubile, Narva Transile kaks väravat löönud poolkaitsja Erik Listmann oli konkreetsem: "Ega seal platsil muru ju ole – puhtalt liiva peal mängime. Kui mätas ajab teist taga, siis pole trikitamiseks aega, tuleb pall nobedamini edasi toimetada. Läheme täiega panema!

Sillamäe on kontrarünnakute peale meister, eriti nüüd, kui Jevgeni Kabajev kah vigastusest taastunud. Aga kui ründes ise paar tükki ära lööme, peaks korras olema, sest Sillamäe üle kahe värava meile kindlasti ei löö."

Mõlemad meeskonnad on karikavõistlustel seni alistanud kaks kõrgliiga klubi – Kalju sai sügisel jagu Transist 2:1 ja Viljandi Tulevikust 5:0, Sillamäe seljatas Paide 4:3 ja Levadia 1:0.

Sillamäe jaoks on karikasari väga tähtis, sest nende ainus võimalus eurosarja pääseda on see võistlus võita. Väidetavalt on peatreener Deniss Ugarovi ametis püsimine otseses sõltuvuses edust karikasarjas ehk kui täna Kaljule kaotatakse, võib venelane vabalt hundipassi saada.

Sillamäe – Kalju kohtumine algab kell 18 ja Õhtuleht teeb sellest otseülekande.

Evald Tipneri karikas

- teisipäevased veerandfinaalid: Sillamäe Kalev – Nõmme Kalju (algus 18.00, otseülekanne sport.ohtuleht.ee), Tartu Tammeka – Tõrva JK (19.00).

- kolmapäevased veerandfinaalid: Viimsi JK – Tallinna FC Forza (19.00, otseülekanne sport.ohtuleht.ee), Tallinna Flora – Tartu Santos (19.00).

- poolfinaalpaarid loositakse neljapäeval ning mängitakse 3. ja 4. mail. 21. mail toimuva finaali võitja pääseb Euroopa liigasse (kui võitjal on eurosarjakoht juba olemas, asendab teda mulluste meistrivõistluste neljas klubi Tallinna Infonet).