Poolfinaalseerias on kõik kolm mängu seni lõppenud kodumeeskonna võiduga.Foto: Arno Saar
Võrkpall
11. aprill 2016, 19:54

7 VÕTIT | Selver ronis august välja ja läks poolfinaalseeriat Rakverega 2:1 juhtima

Võrkpalli kohalike meistrivõistluste poolfinaalseeriat Tallinna Selveri ja Rakvere vahel juhivad pärast kolme matši Saja liiga põhiturniiri teisena lõpetanud pealinlased. Tänases teises kodumängus tuldi sealjuures välja esimese geimi sügavast august ja võideti lõpuks 3:1 (19:25, 27:25, 25:22, 25:21).

1. Mis sai mängus otsustavaks?

Vangerdused. Pärast 0:1 kaotusseisu jäämist tõi Rainer Vassiljev Tauno Lipu ja Lincoln Williamsi asemel platsile Andres Toobali ja Oliver Orava ning kogemuste ja nooruse uljuse kombinatsiooniga tõi pink kodumeeskonnale võidu. Rakverel taolised jõukäigud vahetuste näol puudusid.

2. Mis juhtus Selveriga esimeses geimis?

Selver löödi matši algul auti, ent Saja liiga põhiturniiri teine meeskond ronis august välja. Foto: Arno Saar

Kui Rakvere 25:19 võit jätab mulje, et nende edu avageimis oli Munamäe kõrgune, siis tegelikult oleks õigem seda võrrelda Everestiga. Selver ei saanud mitte ansatki servi hästi kätte ja kuigi sellest seisust rünnati veel viisaka 48-protsendilise resultatiivsusega, oldi vastastest vahepeal kahekohalise skooriga maas. Geimi lõpus lubas Rakvere võõrustajatele aga paar õnnestumist ning sealt leitud lisaenergiaga oli ülejäänud mäng võõrustajate jaoks kõvasti lihtsam.

3. Miks sein ees pole?

Blokid ae! Rakvere meeskonna kontole tulid täna peaaegu sada punkti, ent neist vaid kaks saadi läbi blokkide. Selver oli parem, ent nende seitse blokisilmagi pole midagi hiilgavat. Kiita tuleb sidemängijaid, kes andsid mitmel korral ründajaile tühja võrgu, ja julgestajaid, kes tagasi põrganud palli tagasi üles mängisid, ent samas manitseda ka blokeerijate kohati lohakalt laiali unustatud käsi.

4. Kes oli platsi parim mees

Oliver Orav. Teises geimis otsustavalt mängu lülitunud diagonaalründaja tegi Rakverelastel lõpuks meele kibedaks ja tõi Selveri parimana 19 silma.

Oliver Orava (rünnakul) mängulülitumine oli Selveri võidu võtmeks. Foto: Arno Saar

Samas peab Orav aga kõvasti tänama ka meeskonnakaaslasi, sest teise geimi lõpus ei suutnud ta kahel rünnakul järjest palli maha lüüa ja vaid teiste selverlaste hea mäng hoidis ära 0:2 kaotusseisu jäämise. Kuidas ründaja seda tänu üles näitas? Virutades kolmandas geimis servi Reimo Rannarile kuklasse.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Selver tehku enda elu lihtsamaks. Heakene küll, kui seeria esimesele mängule tuli suuresti poolamatööridest koosnev Rakvere meeskond pika tööpäeva pealt, siis täna oli matši algusaeg juba 18.00, mis taolise väsitamise välistas. Aga sellegi poolest ei oleks tohtinud kahe tiimi vahe avageimis nõnda suur olla – sealne kaotus tähendas, et Selver pidi kulutama seeria teise võidu võtmiseks ohtralt lisaenergiat.

Rakvere ei tohi initsiatiivi loovutada. Tegelikult on see olnud virumaalaste probleemiks terve hooaja – matši algul ollakse hirmsas hoos, aga siis väsitakse nii füüsiliselt kui vaimselt ning mäng libiseb käest. Üks osa sellest on mõistagi seotud tõigaga, et enamik mängumehi teenib lisaks võrkpallile muudki igapäevaleiba, aga ometi peaks selliseid mänge olema kogunenud juba piisavalt, et kogemuste pealt ärakukkumist vältida.

Šeffid vollefännid, kas pole?! Foto: Arno Saar

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Selveri Oliver Orav"Nad surusid meid mängu algul serviga täiesti ära, aga tulime esimese geimi lõpus mängu tagasi ja sealt oli juba palju kergem edasi minna. Eks nende kodusaalis on neil veel tugevam serv ja tuleb kindlasti raske mäng."

7. Mis saab edasi?

Seeria läheb nüüd neljapäeval tagasi Rakverre, kus nädalavahetusel oli 3:1 parem kodumeeskond. Kolme võiduni mängitava seeria viies matš peetakse vajadusel pühapäeval taas Tallinnas.