Kati TolmoffFoto: Teet Malsroos
Spordivaria
12. aprill 2016, 18:01

Selgusid Eesti sulgpallurite vastased Euroopa Meistrivõistlustel

Täna toimus Prantsumaal La Roche Sur Yonis sulgpalli Euroopa Meistrivõistluste tabelite loosimine. Eesti sportlased sõidavad EM-le läbi aegade ühes suurimas koosseisus - kuue sportlasega.

48 parima Euroopa üksikmängija hulka pääsesid Kati Tolmoff ja Raul Must. Paarismängus osalevate 32 paari seas on Kristin Kuuba ja Helina Rüütel naispaarismängus ning Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner meespaarismängus.

Esmakordselt sai EM-l Eesti mängija võistlusteks asetuse. Maailma edetabeli põhjal on Raul Must Euroopa mängijatest kaheksas. Üksikmängus saigi turniiritabelis asetuse kaheksa esimest. See tagas Mustale esimesest ringist otse edasipääsu järgmisse ringi.

Teises ringis ehk kolmekümne kahe parima seas tuleb Musta vastaseks austerlase David Obernostereri ja tšehh Petr Koukali mängu võitja. Mõlema mängijaga on Musta saldo seni positiivne. Varasemast kuuest mängust Koukaliga on kõik kohtumised võitnud eestlane ning samuti kõik kolm peetud mängu austerlasega on lõppenud Musta võiduga.

Kati Tolmoffile on EM viimane võimalus saada olümpiale pääsuks vajalikke maailma edetabeli punkte. Kahjuks loos Eesti esireketit ei hellitanud. Juba esimeses ringis tuleb vastaseks tugev venelanna maailma edetabelis Tolmoffist üle kolmekümne koha eespool paiknev Ksenia Polikarpova (BWF 48. koht). Sporti naasmise järel on Tolmoff Polikarpovaga kohtunud kahel korral ning seni on omavaheliste mängude seis 1-1.

Esimesel täiskasvanute EM-l osalevad eelmise aasta juunioride EM pronksmedali omanikud Kristin Kuuba ja Helina Rüütel said vastasteks eakaaslastest Tšehhi paari Magdalena Lajdova ja Denisa Sikalova. Kahe viimase aasta Eesti paarismängu meistrite Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri esimese ringi vastased on Alexander Bass ja Shai Geffen Iisraelist.

Euroopa meistrivõistlused La Roche Sur Yonis algavad 25. aprillil ja tiitlivõitjad selguvad finaalmängudes 1. mail.