Manchester City alistas veerandfinaalis Paris Saint GermainiFoto: OLI SCARFF
Meistrite liiga
13. aprill 2016, 00:10

GALERII JA VIDEO | City alistas PSG ja pääses esimest korda Meistrite liiga poolfinaali (1)

Teisipäeval selgusid esimesed Meistrite liiga poolfinalistid. Manchester City ja Paris Saint-Germaini paarist pääses kahe mängu kokkuvõttes 3:2 edasi Manchester City, kes jõudis klubi ajaloos esimest korda Meistrite liiga poolfinaali. 

Avamängust oli Inglismaa klubil kaasa võtta sisuline edu kahel võõral löödud värava näol. Siiski oli PSG suutnud kodus samuti kaks korda väravavõrku sahistada, nii et võõral väljakul vajasid prantslased vähemalt ühte väravat. 

Avapoolajal oli PSG staarmängijal Zlatan Ibrahimovicil üks väga hea võimalus, kuid Joe Hart oli oma ülesannete tasemel. Manchester City'l oli 30. minutil suurepärane võimalus minna kohtumist juhtima, sest Pariisi väravavaht tõmbas karistusalas Sergio Aguero maha ning oma käitumise eest sai ta ka kollase kaardi. 

Aguero ei suutnud siiski suurepärast võimalust ära kasutada ning lõi penalti väravast mööda! Avapoolaeg lõppeski seisult 0:0 ning kõik oli veel võimalik. 

Teisel poolajal surus Pariisi klubi edasi ning 54. minutil löödi ka pall väravasse, kuid Thiago Motta asemel avapoolaja lõpul väljakule tulnud Lucas oli suluseisus. 

Mäng kulges rahulikult edasi ning võimalusi tekkis ka City'l. Üks selline kasutati ka ära, kui 76. minutil oli kauni löögiga täpne Kevin de Bruyne.

Ülejäänud 15 minuti jooksul PSG üritas, kuid ei jõudnud sihile, vähemaalselt mitte reeglite järgi. 86. minutil sahistas võrku Zlatan, kuid ka tema oli suluseisus ning värav võeti ära. 

Kuna ülejäänud ajaga ei suutnud Prantsusmaa klubi väravat lüüa ning edukas polnud ka City, lõppes kohtumine City 1:0 võiduga, kahe mängu kokkuvõttes pääseti edasi 3:2. 

Võit oli Manchester City'le ajalooline, sest klubi ajaloos jõuti esimest korda Euroopa klubijalgpalli kõige tugevamas sarjas nelja parima hulka. 

Homme peetakse Meistrite liiga kaks järelejäänud veerandfinaali. Madridi Atletico kohtub FC Barcelonaga ning Lissaboni Benfica võõrustab Müncheni Bayernit.