Madridi Reali tänane sangar - Cristiano Ronaldo.Foto: AFP/Scanpix
Meistrite liiga
13. aprill 2016, 00:55

7 VÕTIT | Ronaldo, Ronaldo, Ronaldo ja Wolfsburg langeski

Usutavasti on Joel Lindpere nõus laenama Cristiano Ronaldole oma lööklauset "Mina otsustan mänge, mina!", sest Portugali superstaari kolm väravat kindlustasid kahe Meistrite liiga veerandfinaalmatši kokkuvõttes Madridi Realile 3:2 võidu Wolfsburgi üle.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Mitte mis, vaid kes. Naldo. Jah, me jõuame hiljem ka TEMANI, aga Cristiano Ronaldo kaabutriki kõrval tuleb mainida, et Wolfsburg sai tund aega väga kenasti hakkama 0:2 kaotusseisus, enne kui brasiillast tabas müüris seistes debiilsushetk ja ta Reali superstaarile kolmanda kolli kinkis.

Näete seda meest oranžis vihmakeebis, kes on Wolfsburgi müüri taga? Aga ei tohiks näha, kui Naldo oleks oma tööd teinud! Foto: Reuters/Scanpix

2. Kaua hoidis Wolfsburg värava puutumatuna?

15 minutit ehk liiga vähe. Oli väga ebatõenäoline, et Wolfsburgi kodus väljavõidetud 2:0 juhtseis jääb Bernabeu staadionil täiesti puutumatuna. Küsimus oli vaid, kui kaua kaheväravalist edu hoitakse, et anda endale võimalikult vähe närvilisi minuteid, kus Real vajab vaid ühte õnnestumist.

Sakslaste õuduseks lõi Ronaldo oma esimese täpselt veerandtunni täis tiksudes ning närviliste minutite asemel said nad kannatada vaid närvilise minuti, sest kohe järgmisel rünnakul koksas portugallane peaga teise, mis tähendas, et järgmised 75 minutit otsisid mõlemad meeskonnad juba vaid ühte tõenäoliselt edasipääsu tagavat väravat. Lõpuks osutus selleks Ronaldo 77. minuti karistuslöök

3. Kas oma lemmikuta fännil oli jätkuvalt nauditav?

Absoluutselt! Kui pärast veerandfinaalide loosimist valis vast 90% neutraalseid vutifänne vaatamiseks PSG ja Manchester City duelli, siis Wolfsburgi esimese kohtumise imetrikk tähendas, et Reali potentsiaalset langemist nautis kordades rohkem tugitoolisportlasi.

Jah, Hispaania hiid tegi vahe kiirelt tasa, aga nende aus pingutus kolmanda kollini jõudmiseks ja lisaks pidev õhus rippunud oht, et Wolfsburgile võib piisata vaid ühest kontrarünnakust, hoidis pinge viimaste sekunditeni haripunktis.

4. Kes oli platsi parim?

Mis te ise arvate!?

Kolm väravat Cristiano Ronaldolt ja Wolfsburgiga oli kõik. Kahju on teisest pildil olevast pallurist, Diego Benagliost, sest temagi esitus oli oivaline. Foto: Reuters/Scanpix

5. Mida peaksid meeskonnad edasist silmas pidades arvestama?

Real hoidku pöialt. Tänane oli nende poolt suuresti ideaalne esitus, kus liigset närvikulu polnud. Nüüd tuleb loota, et homme šokeerivad Benfica ja Madridi Atletico vastavalt Müncheni Bayerit ja Barcelonat ning Real ongi suurfavoriit Meistrite liiga tiitlile.

Wolfsburg nautigu puhkust. Bundesligas hoiab meeskond hetkel kaheksandat kohta ja neli tabelirida kõrgemal asetseb Leverkuseni Bayer on juba üheksa punkti kaugusel. Ja me pole veel maininud kahe klubi vahel paiknevaid Mönchengladbachi Borussiat, Mainzi ja Schalket. Meistrite liiga rong on Wolfsburgile seega läinud ning ka Euroopa liigasse pääsemine kõva küsimärgi all.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Madridi Reali kaitsja Sergio Ramos: "Mäng oli super avavilest saadik. Kui fännid toetavad meeskonda täiega on nad 12 mängija eest. Meeskond mängis kogu oma hingega. Ma olen kogu aeg öelnud, et isegi kui Ronaldo ei mängi kõige paremini, on ta hädavajalik. Ta tõestas seda täna. Me vajame teda."

Madridi Reali kaitsja Marcelo: "See oli suurepärane õhtu. Fännid olid fenomenaalsed ja ilma nendeta poleks me suutnud midagi teha. See oli ka raske õhtu. Meistrite liiga mängudes sa pead kannatama, et jõuda poolfinaali. Me mängisime hästi ja näitasime ennast teisest küljest. Ja Cristiano on fantastiline mängija."

Madridi Reali peatreener Zinedine Zidane: "Täna on päev, mida tähistada ja mille üle rõõmustada. Me võitsime iseloomu, taotlemise ja võitlusega. Ma olen mängijate üle väga rõõmus. Me ei tohi hulluda, sest jalgpallis võib kõige juhtuda. Mängijana ei kaotanud ma kunagi oma pead ja ma ei tee seda sama kunagi peatreenerina."

7. Mis saab edasi?

Real jääb ootama vastast poolfinaalis. La Ligas sõidetakse laupäeval külla Getafele, ent näib ebatõenäoline, et hetkel kolmandal kohal paiknev kuninglik klubi suudab liigas alles jäänud kuue mänguga tagasi mängida neid Barcelonast lahutavad neli punkti (võrdsete silmade puhul jääb peale Kataloonia klubi).

Wolfsburg, nagu juba mainitud, on Saksamaal hädas. Õnneks ei ole neil Meistrite liiga pohmellis puremiseks ees ootamas kõige raskem pähkel – Bundesliga hetke 16. meeskond Bremeni Werder.