KIHLATUD SPORDIPAAR: Shaunae Millerile ja Maicel Uibole on tulnud õnnesoove igast maailma otsast.Foto: Erakogu
Kergejõustik
13. aprill 2016, 06:01

Maicel Uibo kihlus MMi hõbedanaise Shaunae Milleriga: see oli meie suhte loogiline jätk

19aastaselt Georgia ülikooli õppima siirdunud mitmevõistleja Maicel Uibo (23) ei osanud uneski arvata, et lisaks paranevatele tulemustele leiab ta iga päev areenil treenides ka elu armastuse ning ühel päeval palub ta endale naiseks.

Armastus saabus Põlvast pärit Uibo ellu juba esimesel kursusel, kui eestlane ja temast aasta noorem bahamalanna Shaunae Miller liitusid ülikooli kergejõustikutiimiga.

«Mida aeg edasi, seda lähedasemaks me saime. Ma saan temaga kõike jagada, olgu see siis seotud kergejõustikuga või mitte. Ta on ühtlasi kõva töörügaja ning julgustab mind iga päev endast parimat andma ning teen tema
heaks sama,» ütles Pekingi MMil 400 m jooksus hõbeda võitnud Miller septembris Rahvusvahelisele kergejõustikuliidule antud intervjuus.

Kohene klapp

Uibo tunnistab Õhtulehele, et klapp oli kohene. «Igas tiimis on ju sportlased ninapidi koos, olime alguses omavahel head tuttavad ja nii ta läks.»

 

She is and always will be my special one❤️

A photo posted by Maicel Uibo (@maicelu) on

Kuigi Miller liitus eelmisel aastal Georgiast 460 km kaugusel asuva Clermonti ülikooli kõrgetasemelise tiimiga, olid noored juba niivõrd kokku kasvanud,
et kihlumine tundus mitu aastat kestnud suhte loogilise jätkuna. Tähtsa küsimuse esitamiseks kutsus Uibo eelmisel nädalal ülehomme 22aastaseks
saava Shaunae varajasele sünnipäevapiknikule.

«Ma ei olnudki väga närvis, olime suhteliselt palju sellest eelnevalt rääkinud ning kõik oli kooskõlastatud. Tema muidugi ei teadnud, millal seda küsin, aga midagi pidi ju üllatuseks ka jääma,» muigab eestlane, kes sai «Jah!» vastuse.

Millal pulmad peaksid toimuma, jääb veel saladuseks, kuid vaikselt on arutatud, kus elama hakatakse. Eestit Shaunae külastanud ei ole, küll aga veetis Maicel talvepuhkuse Bahama saartel.

 

Because #WomanCrushWhateverDayItIs !!

A photo posted by Maicel Uibo (@maicelu) on

«Alaliselt Eestisse pole plaanis tulla, kuid suvisel ajal võtaks kodumaa külastamise ette küll. Siis on ka soojem. Bahama oli jälle paradiis - mõnus soe, vesi nagu basseinis, paistis läbi. Loodus oli ikka päris teistsugune! Aga eks näis, mis meist saab. Aega on,» mõtiskleb Uibo.

Pulmaplaanide pidamise kõrvalt valmistub paar olümpiamängudeks - Uibol on taskus eelmisel aastal USA üliõpilasmeistrivõistlustel täidetud norm 8356 punkti, Londoni olümpial katkestanud Milleril aga kaukas MMil 400 m jooksus püstitatud isiklik rekord 49,67.

Sisehooaeg läks külma nahka

Ometi ei möödunud Georgias ärijuhtimist õppiva Uibo talv ootuspäraselt.

«Meile hakati uut sisehalli ehitama ning tegime terve sisehooaja trenni väikese katuse all, kui väljas oli keskmiselt vaid kuus kraadi sooja. Päris külm oli! Keha andis järele, kogu aeg oli miskit viga ning väga hästi vormi ei saanudki. Ei tahtnud liigseid riske ka võtta, olümpia-aasta ju, ning üritasin
võimalikult tasakaalukalt treenida,» tõdeb Uibo, kes viimasel
sisevõistlusel märtsis vigastas tõkkejooksus jalga. «Õnneks pole tõukejalg - ühegi ala juures see enam ei sega.»

Maicel Uibo Pekingi MMil Foto: FABRIZIO BENSCH

Siiski tundis Uibo eelmisel nädalal toimunud Athensi mitmevõistlusel, et kümnevõistlust ta veel täie auruga ei tee ning noormees testis vormi üksikaladel. 100 meetrit läbis ta elu teise tulemuse 11,09ga, kuulitõukes
jäi laeks 14.22. «Läksin 16 panema, sest proovikatsetel tuli 15 meetrit täis ning läksin natuke liiga hoogu,» muigab Petros Kyprianou hoolealune.

400 meetrit läbis ta tagasihoidliku 51,37ga, kuid alustas uut päeva tõkkejooksus isikliku rekordiga 14,61. «Päris ideaalne jooks polnud, aga see on vaid positiivne. Järelikult on sealt kuskilt midagi võtta. Kettaheites ei saanud alguses tuulde sisse ning alles kolmandal katsel sain miinimumeesmärgi (45.53) täidetud. Teibaga (Uibo kordas rekordit 5.25) jäin ka rahule, sest pärast Pekingi MMi pole ma rohkem täishooga hüpanud,» sõnab ta.

Kõige tähtsam kogu võistluse vaatevinklist oli aga 1500 m jooks, kus Uibo vedas sõbra ning tiimikaaslase Karl Robert Saluri olümpianormini. Kuidas
kamraad Uibot tänas? «Seda polnudki vaja. Kink on hoopis see, et mul on nüüd, kellega Rios koos võistelda. Seltsimees staadionil kahjuks ei tule!»

Kommentaarid on selle artikli juures suletud.