Andrus Raadik - üks viiest täna Pärnu resultatiivseima mängija tiitlit jagama jäänud mängumehest.Foto: Laura Oks
Võrkpall
13. aprill 2016, 20:47

7 VÕTIT | Pärnu rohkem TTÜ otsa ei koperdanud ja kindlustas 3:0 võiduga finaalikoha

Eesti võrkpallimeistrivõistluste esimene finalist on teada - tiitlikaitsja Pärnu alistas tänases neljandas poolfinaalmatšis võõrsil TTÜ 3:0 (25:18, 25.21, 25:19) ja saab seeria 3:1 võiduga nüüd enne finaalide algust nädalakese puhata.

1. Mis sai matšis otsustavaks?

Eksperimenteerimisest hoidumine. Kui esmaspäeval Selveri ja Rakvere vahelises poolfinaalis tõid kodumeeskonnale võidu head vahetusmehed, siis täna käitus targalt Pärnu peatreener Avo Keel ja hoidus vahetustest. Oli ju pärnakate mitmele põhimehele puhkepäeva andmine peamine põhjus, miks TTÜ teises mängus 0:2 kaotusseisust välja tuli ja selle seeria üldse neljandasse mängu tõi.

Mullu 13. aprillil madistas Andrei Ojametsa juhendatav Tartu meeskond Pärnuga finaalis. Täna oli mees kohtunik. Miks nii, loe lähemalt homsest Õhtulehest! Foto: Laura Oks

2. Mis seisus on Hindrek Pulga selg?

Hellas. Pärnu meeskonna liider Pulk saab mängida vaid süstide toel ja seega tuleb teda hoida kui kullatükki. Ometi otsustas Keel, et tugengid on liiga ohtlikud ja ei jätnud oma suurimat relva niisama pingile. Tavapärast hoogu Pulk rünnakul aga ei näidanud ning ta tõi mängu peale kokku vaid 10 punkti. Ilmselt oli tegu siiski mehe teadliku hoidmisega.

3. Kui hästi riigiteenistujad palli maha löövad?

Muidu hästi, täna nirult. Maaeluministeeriumi eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel mängib TTÜs enamasti libero rolli, kuid peatreener Janis Sirelpuu üllatas pärnakaid, kasutas teda viimastes mängudes nurgaründajana ning mees oli palle maha lüües igati väärt lisarelv. Sama ei saa aga kahjuks öelda tänase kohtumise kohta – kolmandas geimis pingile vahetatud Pärtel tõi 25protsendilise ründeresultatiivsusega vaid 3 punkti.

4. Kes oli platsi parim?

Keel jagas tõsteid sõna otseses mõttes igast asendist. Foto: Laura Oks

Martti Keel. Nii Andrus Raadik, Taavet Leppik, Timo Tammemaa, Tamar Nassar kui Pulk tõid täna võrdselt 10 punkti ehk sidemängija jagas palli mõnuga meeskonnakaaslaste vahel laiali ja hoidis sellega TTÜ bloki mängust väljas.

5. Mida peaksid meeskonnad edasist silmas pidades arvestama?

Pärnu pangu maksvusele koduväljakueelis. Et poolfinaalide nõrgim meeskond TTÜ suutis neilt varastada ühe matši ning teises pidid pärnakad välja tulema 0:2 kaotusseisust, näitab, et tänavu juba nii Eesti karika kui Saja liiga võitnud meeskond on haavatav. Ometi piisab neile finaalis ka vaid sellest, kui kõik koduses Pärnus peetavad mängud võidetakse – põhiturniiri võitja privileeg.

Mitu korda saavad Pärnu mängijad finaalseerias rõõmustada? Foto: Laura Oks

TTÜ peaks vältima üllatusi. Selgelt jäi tudengimeeskonna tänavused suured võidud hooaja eel tiimist lahkunud Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare nahka. TTÜ klubi tagatoad otsustasid, et rannavollemaailma suundunud meestele asendusi ei palgata ja nii tuldi välja noore meeskonnaga ning tulemus on parimal juhul pronksmedal.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avo Keel TTÜ visast vastupanust seerias: "Kui ainult paberilt meeskondi vaadata, võiks ju juba hooaja algul tiitlid ära jagada. Mul on noored mehed ja taastuvad hästi ära selle nädalaga, mis finaalideni jäänud."

7. Mis saab edasi?

Pärnu alustab 20. aprillil kodusaalis finaalseeriat, TTÜ kõige varasemalt 17. kuupäeval võõrsil pronksimatše. Meeskondade vastased võivad selguda juba homme, kui Rakvere võõrustab Selverit. Pealinnaklubil on seerias 2:1 eduseis.