Maria Šarapova märtsikuisel pressikonverentsil.Foto: Reuters / Scanpix
Doping
14. aprill 2016, 13:17

Meldooniumi-kirves võib lahkuda ka Maria Šarapova pea kohalt

Rahvusvaheline tenniseliit ITF teatas täna, et seoses maailma antidopinguagentuuri WADA eilse avaldusega seoses 1. jaanuarist keelatud ainete sekka arvatud meldooniumiga lähtutakse ka Maria Šarapova küsimuses selle organisatsiooni ettekirjutustest.

Teatavasti tunnistas WADA, et meldooniumi kohta - täpsemalt selle püsimise aja kohta organismis - pole kogutud piisavalt infot ning seega võidakse paljud aasta algusest kogunenud 172 meldooniumijuhust "tagasi võtta". Samas pole paika pandud lõplikke kriteeriume, kuid olulise tärminina märgiti 1. märts. Eeldatakse, et sportlased, kelle veres oli ainet kuni 1 mikrogramm milliliitri kohta, pääsevad igal juhul puhtalt. Ning kui enne 1. märtsit antud proovis on 1-15 mikgogrammi, siis vaadatakse need juhtumid samuti üle.

Šarapova kutsus teatavasti märtsikuus kokku pressikonverentsi, kus avalikustas dopinguga vahelejäämise. Tennisiste advokaat John Haggerty kritiseeris nüüd WADAt, kirjutades oma Facebooki küljel, et enne meldooniumi keelustamist ei tehtud selle omaduste teadasaamiseks põhjalikku tööd ning eilne otsus viitab praegusele "tulekustutamisele".