Maria ŠarapovaFoto: USA TODAY SPORTS
Doping
14. aprill 2016, 19:00

Šarapova ausus võib saada talle saatuslikuks (9)

Kui Maria Šarapova tunnistas, et ta andis Austraalia lahtistel positiivse dopinguproovi, võttis ta julge otsuse, mis võib tuua talle pikka võistluskeelu. 

Selle asemel, et oodata kuni ametnikud teavitavad tema positiivsest tulemusest, otsustas ta korraldada pressikonverentsi milles tunnistas, et on manustanud keelatud ainet meldooniumit. 

Esmaspäeval Rahvusvaheline Antidoping WADA poolt tehtud avalduses seisis, et teaduslikult pole tõestatud, kui kauaks võib kurikuulus ravim sportlase kehas püsida. 

WADA selgitas, et need sportlased, kes andsid positiivse proovi enne enne 1. märtsi ning kelle veri sisaldas vähem kui üks mikrogramm meldooniumit, võivad igasugusest karistusest pääseda. Seda juhul, kui sportlased polnud teadlikud, et pärast 1. jaanuarit võib nende kehas leiduda Lätis toodetud ravimit. 

Šarapova probleem seisnebki selles, et ta juba tunnistas meldooniumi kasutamist. Juhul, kui ta oleks oodanud ning avalikust süü tunnistamisest hoidunud oleks võimalus, et ta pääseks igasugusest karistusest. 

Nüüd on ilmselt juba liiga hilja loota, et ta ei saa võistluskeeldu ning juba praegu on ta raskes seisus, sest paljud sponsorid on teda hüljanud ning tema maine on saanud kõva löögi.