Johnny Berhanemeskel (viskel) kogus kohtumise resultatiivseimana 25 punkti.Foto: Alar Truu
Korvpall
14. aprill 2016, 21:05

7 VÕTIT | KORVPALLILIIGA PLAY-OFF'I AVALÖÖK: Pärnu ei saa TLÜ vastu tänavu ikka kuidagi! (2)

Täna algasid Eesti korvpalli meistrivõistluste veerandfinaalid ning avalahingus läksid vastamisi põhiturniiri kolmas vs. kuues - TLÜ/Kalev ja Pärnu. Õhtuleht võtab TLÜ 75:70 võiduga lõppenud kohtumise kokku.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

TLÜ külmad närvid ja suuremad kogemused. Pärnul oli kohtumise lõpus võimalusi mängu saatus enda poolele kallutada, ent küll tehti rumalaid pallikaotuseid, küll eksiti visetel.

TLÜ suutis aga õrna edu terve viimase veerandaja vältel hoida ning ehkki suvepealinlastel olid omad võimalused, ei löönud pealinlased verest välja. Võit võeti, ehkki mitte kõige kindlamalt ning nüüd on TLÜ tänavu Pärnu vastu võitnud seitsmest omavahelisest mängust kuus.

Johnny Berhanemeskel (viskel) kogus kohtumise resultatiivseimana 25 punkti. Foto: Alar Truu

2. Mis oli kõige kummalisem?

Ehkki formaalselt pidi tegu olema TLÜ kodumänguga ning Audentese korvpallisaali kogunes tubli hulk pealtvaatajaid, elasid omadele kõige häälekamalt kaasa Pärnu fännid.

Trummide ja skandeerimiste abil loodi Heiko Rannula hoolealustele kodune atmosfäär. Tõsi, kohati elati tribüünilt kaasa ka Kalle Klandorfi juhendatavate õnnestumistele.

Aga koduväljakueelisest oleks narr juttu teha, Pärnu toetajad lõid oma lemmikutele tunde nagu oleks täna mängitud suvepealinnas. Kahjuks või õnneks see neid aga võiduni ei viinud.

3. Mis torkas silma?

TLÜ plaan ei näinud täna ette suurt korvialust madistamist. Klandorfi hoolealused tegid kolmesekundialast 23 viset, Pärnu aga kuraditosin rohkem ehk 36. Vahe on selge.

Ent see on ka mõistetav. TLÜ toetub ju rohkem tagamängijatele ning näiteks 206 cm pikkune ääremängija Kaido Saks veedab rohkem aega kolmepunktijoone taga kui korvi all, ehkki mehe pikkust vaadates julgeks teisiti arvata. Aga see, et Saks on Eesti üks vingemaid viskekahureid, ei üllata ühtegi korvpallisõpra.

TLÜ/Kalevi Janis Vahter on korvi alla purjetanud. Foto: Alar Truu

4. Kes oli platsi parim mängija?

Joonas Järveläinen. Ehkki Pärnu kaotas ja kohtumise resultatiivseimana viskas võitjate tagamees Johnny Berhanemeskel 25 punkti, sealjuures tabas kanadalane kaugviskeid 2/9, torkas kõige eredamalt silma Järveläinen.

Pärnu meeskonna mänguline ja hingeline liider panustas omade püüdlustesse 23 silma, kuue lauapalli, kahe korvisöödu ja vaheltlõikega. Ent vajadusel utsitas Järveläinen ka nooremaid.

Kui eestlane avapoolajal palli lahtiseks lõi, karjus ta ühele Pärnu noorele: "T**a, tee need kaks sammu!" Kui nooruk sel hetkel neid samme ei teinud, siis ülejäänud mängu vältel polnud suvepealinlaste tahtmises küsimustki.

5. Mida tuleks meeskondadel edasist silmas pidades parandada?

TLÜl tuleb parandada kaugvisete tabavust. Klandorfi hoolealused tegid 25 kolmepunktiviset, millest tabasid vaid seitse ehk 28%. Parema protsendi korral mäng nugade peale ei oleks läinud.

Peatreener ütles mängujärgselt, et talle jäi silma väike korvisöötude arv. TLÜ sai kirja ainult seitse resultatiivset söötu, mis näitas: mäng seisis ning pall jäi liiga kauaks ühe mehe kätte.

Pärnu puhul ei saa üle ega ümber palikaotustest. Suvepealinlased tegid juba avapoolajaga 11 pallikaotust ning kohtumise lõpuks kogunes Rannula meeste arvele 16 pallikaotust, mida on niivõrd võrdse mängu võitmiseks selgelt liiga palju.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

TLÜ peatreener Kalle Klandorf"Ei ole nii ilus öelda, aga ilmselt mängijad alahindavad Pärnut, nad on füüsiliselt tugevad poisid. Näiteks täna jäime lauas esimesel poolajal hätta, pärast see küll paranes. Resultatiivseid sööte oli ääretult vähe, see näitab, et mäng seisab rünnakul, rünnakul on päris palju juurde vaja panna, aga eks mäng läheb ladusamaks."

7. Mis saab edasi?

Play-off rong liigub edasi ning TLÜ ja Pärnu teine veerandfinaalkohtumine toimub pühapäeval juba suvepealinna spordihallis. Algusajaks kell 17.