Jürgen Klopp ja Mamadou Sakho reisivad Euroopa liiga poolfinaalide avamänguks Hispaaniasse.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
15. aprill 2016, 14:00

Läbi tule ja vee tulnud Liverpool madistab poolfinaalis Villarrealiga

Täna peeti Euroopa vutiliidu UEFA peakontoris eurosarjade poolfinaalloose ning pärast Meistrite liiga neliku paarideks jagunemist oli aeg Euroopa liigasse alles jäänud meeskondade käes.

Kaks kõige nimekamat meeskonda omavahel kokku ei läinud – viimasel kahel hooajal Euroopa liiga võitnud Sevilla kohtub poolfinaalis Donetski Šahtariga, eile lootusetuna näivast seisust end Dortmundi Borussia vastu välja vedanud Liverpool jagab puid-maid Villarealiga.

Kiire statistika: Šahtar on kaotanud Hispaania klubide vastu viimased kolm euromängu ning hea pole nende ajalugu ka Sevillaga – 2007. aastal olid ukrainlased lähedal UEFA karikasarja veerandfinaalkohale, ent Sevilla väravavaht Andres Palop suutis teise kaheksandikfinaali üleminutitel viigistada ning lisaajal kerkis hispaanlaste sangariks Ernesto Chevantón. Eurosarja hooaeg lõppes Sevilla triumfiga.

Liverpool ning Villarreal pole varem eurosarjades omavahel kohtunud. Küll on inglased Euroopa liigas või UEFA karikasarja poolfinaalides kolm korda hispaania klubidega mänginud – üks kord on kaotatud, ent mõlema võidu korral on ka hiljem trofee pea kohale tõstetud.

Poolfinaalide kaks mänguvooru on kavas 28. aprillil ja 5. mail. Baselis toimuval finaalmatšil on "koduväljakueelis" Villarreal-Liverpool paarist edenejal.