Jüri Vipsi vormelit kaunistab sini-must-valge küljetriip.Foto: Prema Powerteam
Auto-Moto uudised
15. aprill 2016, 23:31

Michael Schumacheri poeg oli kvalifikatsioonis Jüri Vipsist karva võrra kiirem, aga eestlane stardib kõrgemalt kohalt (2)

Kui möödunud nädalavahetusel võistlesid Euroopa parimad F4 piloodid Itaalia meistrivõistluste avaetapil, siis sel nädalal algavad võidukihutamised Saksamaa tšempionaadil. Laupäeval ja pühapäeval Oscherslebeni ringrajal peetavatest võidusõitudest esimesele-teisele saab ülitugeva Prema Powerteami piloot Jüri Vips lähte 4. kohalt.

PARANDATUD! Esimene kvalifikatsioonisõit peeti kuivaval rajal ja seal lõpetasid Vipsi meeskonnakaaslased Mick Schumacher ja Juan Manuel Correa lõpetasid kolmanda-neljandana.

Vips näitas teises kvalifikatsioonigrupis küll head minekut ja sai seal selge teise koha. Kuigi ringiajad olid teises grupis esimesest kehvemad ja Vips näitas alles päeva seitsmendat tulemust, läheb stardirivi arvestades arvesse vaid grupi kiireima piloodi tulemus ning ülejäänud sõitjad paiknevad vastavalt kohale oma grupi kiireima piloodi selja taga. (Eelnevalt oli siin uudises ekslikult kirjas, et määravaks saab välja sõidetud ringiaeg - toim). Seega, kuigi Vips kaotas Schumacheri ajale 1.26,908 0,076 sekundit ja tema tulemusest olid esimeses grupis napilt kiiremad veel ka Correa ja Mike Ortmann, stardib meie mees kõigist neist eespool neljandana ja parima kollanokana.

Jan-Erik Meikup lõpetas oma kvalifikatsioonigrupis 18 sõitja seas 16. positsioonil ning kindlustas koha võidukihutamistes alles läbi laupäeva hommikul peetud lisakvalifikatsiooni.

Homme peetakse Saksamaa F4 sarja avaetapi esimene võidusõit, kus starditakse kvalifikatsioonis välja näidatud aegade põhjal. Pühapäeval peetakse esmalt teine, kus lähtejärjekorra määrab kvalifikatsioonis näidatud paremuselt teine aeg (Vips taas neljas!) ja kolmas, kus esimese sõidu lõpetanutest esimesed 10 stardivad pööratud järjestuses.