Andy MurrayFoto: AFP / Scanpix
Tennis
17. aprill 2016, 10:35

Andy Murray: Šarapova võistluskeeld tähistab salatsemise lõppu tennisemaailmas (5)

Tennisestaar Andy Murray (ATP 2.) sõnas, et meldooniumiga vahele jäänud Maria Šarapovale võistluskeelu määramine tähistab salatsemise lõppu tennisemaailmas.

"Šarapova-suguse staari võistluskeelu avalikustamine on positiivne. Kui seda poleks avalikult tehtud, siis võtaksin seda kui alasisest kinnimätsimist," vahendab Murray sõnu Daily Mail. 

"Minu arust ei peaks spordiala kaitsma oma suurimaid staare ega üldse kedagi, kes petab. Pole vahet, kas tegu on kokkuleppemängu või dopinguga. Igal juhul peab ala teadustama probleemi ning tegema kõik, et see välja juurida. Fraas nagu "see on väga haruldane" ei kõlba kuskile. Selle asemel tuleb tagada, et see kunagi enam ei korduks.

Minu teada kavatsevad alajuhid reegleid kohandada nii, et edaspidi teavitatakse alati avalikkust, kui keegi jääb keelatud ainetega vahele. Isegi siis, kui täpne karistus pole veel määratud.

See välistab nii-öelda vaikse keelu, mille sportlane võib vigastusega välja vabandada. See on see, mis juhtus horvaadi Marin Ciliciga 2013. aasta Wimbledonil, mille ta "vigastuse tõttu" pooleli jättis. Inimesed hakkasid sosistama ja hiljem selgus, et ta põrus hoopis dopinguproovis. Säärased juhtumid on kohutavad."