Maadlejate treener Henn Põlluste.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Maadlus
17. aprill 2016, 15:40

Henn Põlluste: ootasin meestelt head maadlust, kuid kahte olümpiapiletit oli raske loota! (1)

Maadlejad Ardo Arusaar ja Heiki Nabi kindlustasid täna Rio olümpiapileti ning koondise peatreener Henn Põlluste oli mõistetavalt rõõmus.

Nii Arusaar kui ka Nabi on Serbias Zrenjaninis peetaval võistlusel jõudnud õhtusesse finaali, kahe parema sekka aga oligi vaja tulla. Ehk nägi juhendaja juba unes, et mõlemad mehed toovad pileti ära? "Päris unes ei näinud," muheles Põlluste telefonivestluses Õhtulehega. "Kuid tunne oli hommikul hea, ootasin meestelt head maadlust. Kahte olümpiapiletit korraga oli natuke raske loota, kuid mõlemad maadlesidki väga hästi ja said ülesandega hakkama!"

Arusaare ja Nabi treeneri sõnul oli tänane võtmesõna "kaitse". "Kui Heiki end ära kaitseb ega lase vastastel parteris üle vedada, võib ta kõiki võita. Ka Ardo pidas oma matšides kindlalt vastu."

Põlluste tunnistas, et kaardid olidki pandud Serbia-võistluse peale ehk kevadine tippvorm rihitud just tänaseks. "Kui siit poleks olümpiapileteid kätte saanud, olnuks järgmised turniirid juba hädavariandid, plaan B. Esiteks toimub selle nädala võistlus Euroopas ja teiseks lubas poiste tase korralikult maadelda ja olümpiakohtade eest võidelda."

Londoni olümpiahõbe Nabi sai treeneri hinnangul kahes esimeses matšis suhteliselt hõlpsad võidud, kuid poolfinaal Valgevene esindaja Ioseb Tšugošviliga oli neli minutit väga tasavägine. "Siis vastane lihtsalt kustus," märkis Põlluste.

Poolfinaalide Eesti - Valgevene minimatš jäi täna 2:0, sest ka Arusaare vastu astus tolle riigi maadleja - Tsimafei Dzeinitšenka. "Sama mees oli Londoni olümpial võtnud Ardolt võimaluse maadelda medalile. Ardo jäi täna hoiatusega taha, kuid võttis end kokku, jaksas pikka aega töötada kõrge tempoga, käis vastasele peale ja see tõi omakorda valgevenelasele hoiatuse, millest meile võiduks piisas," selgitas Põlluste.

Muuseas - Arusaare esimene vastane, Aserbaidžaani esindav grusiin Šalva Gabaladze oli eelmises omavahelises kohtumises löönud eestlase ninaluu peaga puruks. Nii et täna oli revanšivõtmiste päev - omakorda Nabi oli Tšugošvilile kaotanud hiljuti Riia EMil.