Eesti jäähokikoondis kaotas Leedule 2:7.Foto: IIHF
Jäähoki
17. aprill 2016, 16:47

Peatreener Tupamäki 2:7 kaotusest Leedule: me ei hoidnud mänguplaanist kinni (1)

Eesti meeste jäähokikoondis alustas MMi 1. divisjoni B-grupi turniiri suure kaotusega Leedule. Kui veebruaris oldi sama vastast 3:1 võidetud, siis täna saadi 2:7 lüüa (1:2, 1:4, 0:1).

"Me ei hoidnud mänguplaanist kinni. Esimesel kolmandikul tegi meie väravavaht neli, aga Leedu oma 11 tõrjet, mistõttu hakkasime liiga palju rünnakule mõtlema, unustasime mänguplaani, mis omakorda lubas Leedu kontrarünnakutele, kus nad tegutsesid täpselt ja targalt," sõnas Tupamäki.

Lisaks vedas Eestit alt eriolukordades tegutsemine – Leedu teenis seitse karistust, aga Eesti viskas ülekaalust vaid ühe värava, ent lubas vähemustes leedulastel koguni kaks korda väravani jõuda. Leedu realiseeris oma kolmest arvulisest ülekaalust väravaks kaks. "Raske öelda, mis eriolukordades valesti läks. Vaatame videot, teeme järeldused ja homme oleme targemad," ütles Tupamäki.

"Olen pettunud, sest me ei mänginud nii hästi, kui suudame. Leedu koostöö oli täna palju parem kui veebruaris Budapestis. Samas oli ka mäng hoopis teistsugune – kui täna olid visked viigis 30:30, siis Ungaris oli Leedu selgelt domineerivam – visked oli 50:20 nende kasuks. Homme on uus päev (Eesti kohtub Suurbritanniag – toim) ja olen täiesti kindel, et oleme siis paremad," rääkis Tupamäki.

Pärast teist kolmandikku vahetas Eesti väravavahti – Villem-Henrik Koitmaad asendas puurisuul Daniil Seppenen. Tupamäki sõnul polnud tegu etteheitega Koitmaa tööle – Leedu väravate põhjuseks oli kehv meeskondlik kaitsemäng – vaid taktikalise käiguga edasist turniiri silmas pidades. "Nüüd on meil kohe pärast esimest mängu olemas kaks väravavahti, kel turniirilt praktika olemas."