Olümpiakollektsiooni loojad Kirthy Kold ja Peeter RästaVideo: Stanislav Moškov
Olümpia
18. aprill 2016, 17:34

ÕHTULEHE VIDEO | Olümpiakollektsiooni disainerid: inspiratsiooniallikaks oli meri ja lihtsuse võlu (7)

Kui Gerd Kanter Rio de Janieros oma ametliku pintsakuga tänaval ringi käib ning kraed kergitab, saab iga vähegi lipuvärve tundev brasiillane sinna alla peidetud sini-must-valge järgi aru, et tegu on Eesti sportlasega. Lipuvärvid ja triibud – need on Montoni olümpiakollektsiooni läbivad motiivid.

"Suured inspiratsiooniallikad olid meri ja triibumuster," rääkis tänavuste olümpiarõivaste disainer Peeter Rästa, millest koos Kirthy Koldiga kollektsiooni loomisel šnitti võeti. "Lihtsuse võlu ja väikesed lipu rahvuslikud elemendid kraes, värvides ja ka voodrikantides,“ lisas mees, et kõikjale kuhu võimalik üritati lipusinist riiete juures peita.

Mereteemaga seoti ka tänane moešõu, kus Riosse sõitvad sportlased, nende seas Ksenija Balta, Raul Must ja Epp Mäe mööda Lennusadama taevateed uutes riietes jalutasid. "Väga ülev tunne oli. Ilus vaadata ja oleme tulemuse üle uhked. Loodame, et ka sportlased ja spordifännid saavad meie loodu üle rõõmu tunda,“ kirjeldas Kold oma kätetöö atleetide seljas nägemise emotsioone.

Disainerite jaoks on olümpiamängude tähetund enne võistlusi, kui sportlased sammuvad avatseremooniaks Maracana staadionile. Loodetavasti ei kao eestlased seal suure massi sisse ära, sest marssimisjärjekord pannakse paika portugalikeelsete riiginimede järgi ning vahetult enne Eestit (Estônia) astub areenile hiiglaslik USA (Estados Unidos da América) koondis. "Ma arvan, et me paistame silma,“ loodab Rästa.

"Et sportlased tunneksid end hästi, see oli meie põhieesmärk" tuletab aga Kold meelde moekunstnike jaoks olulisima tõiga.