Boris BeckerFoto: ERIC GAILLARD
Tennis
18. aprill 2016, 17:32

Legend Boris Becker kritiseeris Andy Murray't dopingu kohta tehtud kommentaaride pärast (2)

Tenniselegend ning Novak Djokovici praegu treener Boris Becker on pahane Andy Murray hiljutiste kommentaaride peale, milles on britt teisi tennisiste kahtlustanud dopingu kasutamises.

Praegu ATP edetabelis teisel kohal olev Murray on olnud Šarapova üks kõige suurem kriitik ning kahtlustanud vastaseid dopingu kasutamises, sest "nad ei taha kuidagimoodi väsida." 

Sakslane Boris Becker tulistas talle vastu ja ütles, et senimaani kuni sportlane pole positiivset dopinguproovi andnud, on ta 100% süütu. "Eeldada midagi lihtsalt sellepärast, et keegi on võitnud suure slämmi turniiri või on heas vormis, on kohatu."

Sakslane jätkas: "Murray ise on võitnud kaks suurt slämmi. Ma usun, et ta on 100 protsenti puhas. Roger [Federer], Rafael [Nadal] on puhtad, Novak [Djokovici] kontrollitakse väga palju."

Beckeri kommentaaride iroonia peitub selles, et sakslast ennast karistati rahatrahviga 1995. aastal, kui ta kaotas Monte Carlo Mastersi finaalis Thomas Musterile. Päev varem oli Muster poolfinaalis kurtnud vedelikupuuduse üle. 

Muster veetis öö haiglas, aga suutis finaali võita kahe setilisest kaotusseisust. Becker avaldas pärast kaotust imestust kuidas ta vastane nii kiiresti taastus. Ta sai oma kommentaaride tõttu karistada, sest neid tõlgendati justkui nagu Becker oleks Musterit süüdistanud dopingu kasutamises.