Eesti meeste jäähokikoondis.Foto: IIHF
Jäähoki
18. aprill 2016, 19:57

Hokikoondis noppis brittidelt tugeva punkti! Peatreener Tupamäki: vastane lõi põnnama!

Eesti meeste jäähokikoondis avas Horvaatias toimuval 1. divisjoni B-grupi MMil punktiarve, kui viis mängu Suurbritanniaga lisaajale, kus aga vastased arvulisest ülekaalust siiski 4:3 võiduvärava viskasid.

Eesti jäi kiiresti 0:1 ja avakolmandiku keskel 0:2 kaotusseisu, ent Aleksandr Petrov vähendas seisu 1:2-le. Teise kolmandiku avaminutil taastasid britid kaheväravalise edu, ent perioodi keskel tabas taas Petrov.

Viimasel kolmandikul ründas Eesti visalt ning pingutused kandsid vilja, kui 36aastane Andrei Makrov realiseeris Robert Rooba ja Petrovi eeltöö järel arvulise ülekaalu 3:3 viigiväravaks!

Mäng läks lisaajale, mille keskel eemaldati kaheks minutiks Makrov ning ülekaalust viskasid britid võiduvärava. Lisaajale viimise eest teenis Eesti aja tabelisse esimese punkti, mis on kahtlemata tugev punkt, sest Suurbritannia on Ukraina kõrval turniiri soosik, kellele Eesti 2011, kui viimati kohtuti, 0:7 kaotas.

Homme on 1. divisjoni B-grupi MM-turniiril puhkepäev. Ülehomme kohtub Eesti Ukrainaga.

Peatreener Jussi Tupamäki kommentaar:

"Nagu eile ütlesin – kui saame ühe tugeva mängu peetud, oleme hoopis paremad. Ja olimegi. Hoidsime plaanist kinni ja andsime endale võimaluse võita. Kahjuks ei õnnestunud. Kolmekesi nelja vastu on keeruline, britid tegid hea viske ning nii see läks. Selline jäähoki kord on."

Kuidas Eesti viimasel kolmandikul end nõnda hästi platsil kehtestas? "Vastane hakkas kaotamist kartma, sest enne mängu pidasid nad end kindlasti favoriidiks – neil mängivad kõik mehed ju Suurbritannia kõrgliigas, meie üks paremaid ründajaid Andrei Makrov aga Suurbritannia esiliigas.

Aga kui britid nägid, et meie oleme mängus sees, lõid nad põnnama. Teenitud punkt on kogu meeskonnale emotsionaalselt väga tähtis, sest tõestas, et plaani järgi rasket tööd tehes on meil alati võimalus.

Meie põhirelv oli ühtsus – kõik koos tegime väljakult kogu aeg rasket tööd. Kokkumäng oli samuti hea. Saime kasutada ainult viit kaitsjat. Loodan, et kolmapäeval Ukraina vastu on mõni puudujatest koosseisus tagasi. Filipp Svarõgini turniir on kahjuks kindlasti läbi, Andrei Lukini ja Riho Embrichi olukorda hindame päev-päevalt."