Zachary Atkinson paneb Joonas Järveläineni viskele käe peale. Nii oli esimesel poolajal, pärast vaheaega ei saanud enam keegi Järveläinenit kinni!Foto: Alar Truu
Korvpall
19. aprill 2016, 20:58

7 VÕTIT | Järvelaineni teise poolaja šõu ehk Pärnu veel elab

Eesti korvpallimeistrivõistlustel võinuks selguda esimene poolfinalist, kuid Pärnu alistas TLÜ/Kalevi 85:83 ja vähendas veerandfinaalseerias kaotusseisu 1:2-le! Teeme järgneva 7 võtme abil olulisimast kokkuvõtte.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Kalev juhtis viimasel veerandil veel 70:65, kuid Pärnu vastas sellele 16:6 spurdiga seisuks 81:76 ja suutis raskustele vaatamata edu lõpuni hoida.

2. Kas TLÜ/Kalevil on olemas kodupublik?

Rahvasuu peab TLÜ/Kalevit meeskonnaks kel fänne pole või on paremal juhul viis tükki. Ehkki Audentese saalis kõlasid tõepoolest ainult Pärnu trummid, leidus parasjagu ka neid, kes võõrustajate korvide üle rõõmu tundsid. Kuid kodusaalieelisest veel rääkida ei saa. Audentese saali suurus on "väikese" Kalevi mängudeks praegu just paras.

3. Kas Pärnu teeb imet?

Pärnu juhtis mullu veerandfinaalis Rakvere Tarva vastu 2:1, kuid kaotas 2:3. Kas nüüd suudetakse ise kaotusseisust võiduni jõuda?

4. Kes oli platsi parim mängija?

Parima nimetust on väärt nii Thomas Droney kui ka Joonas Järveläinen, kes mõlemad vedasid oma meeskondi rasketel hetkedel väga hästi.

5. Mida tuleks meeskondadel edasist silmas pidades parandada?

TLÜ/Kalev: Alustati suurepäraselt, kuid edaspidi kiilus sageli mõtlemiskiirus kokku. Nõnda aeglaselt tehtavate otsustega võib seeria üldse käest libiseda.

Pärnu Sadam: Saada järgmisel korral paremini mängu sisse.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Heiko Rannula, Pärnu peatreener: "Täna olid võidu põhjused kõige rohkem vast südames. Au poistele - tahtsid ja julgesid ja olid valmis tähtsaks mänguks. Lõpuks hakkasid visked ka sisse kukkuma. See oli meeskonna võit."

Rain Raadik, Pärnu mängija: "Eelmistes mängudes olime meie alguses ette saanud. Naljaga pooleks tegime taktikamuudatuse, et lasime nüüd neil juhtima minna ja lõpptulemus oli teistsugune. Ega siin midagi muud ole, kui kolmesed ja keskpositsioonivisked hakkasid lõpuks sisse minema."

Kalle Klandorf, TLÜ/Kalevi peatreener: "Ju siis me ei ole küpsed, et mängida poolfinaalis. Mängijad tegid täna väga halva mängu, eriti kaitses. Saatuslikuks said ka teatud momendid lauavõitluses. Kui tahame mängida korralikult, peame olema suutelised pingutama algusest lõpuni."

7. Mis saab edasi?

Seeria neljas mäng peetakse juba neljapäeval Pärnus.