Eesti jäähokikoondisFoto: Stanislav Moshkov
Jäähoki
20. aprill 2016, 16:04

Hokikoondis sai Ukrainalt 1:7 kaotuse. Peatreener Tupamäki: viimases kahes mängus peame paremini esinema (1)

Eesti jäähokikoondis kaotas MMi 1. divisjoni B-grupi turniiril 1:7 (0:2, 1:2, 0:3 ) Ukraina esindusele.

Veel mullu A-gruppi (ehk 22 tugevama sekka) kuulunud Ukraina domineeris avakolmandikku ning võitis selle 2:0 (väravad Vladislav Gavrõk 05:03 ja Roman Blagõ 14:12).

Kogu teise kolmandiku mängis Eesti koondis märksa südikamalt kui Ukraina. Kahtlemata utsitas meie mehi tagant ka Robert Rooba perioodi alul (22:57) realiseeritud bullit ehk karistuvise, mis vähendas kaotusseisu 1:2le.

Seejärel evisid meie ründajad Andrei Makrov ja Aleksandr Petrov mesimagusaid šansse viik jalule seada, ent mõlemad sooritused läksid vett vedama.

Kuigi Eesti tegi teisel kolmandikul 14 pealeviset ukrainlaste 7 vastu, suutsid ukrainlased perioodi lõpuosas 31 sekundi jooksul litri kaks korda meie võrku visata (väravad Andri Mihhnov 36:25 ja Jevgeni Tõmtšenko 36:56) ning viimasele kolmandikule 4:1 edusseisus vastu minna. 

Kolmandal kolmandikul läks Ukraina lõplikult oma teed ning viskas kolm vastuseta väravat (Juri Petrangovski 44:34, Mihhnov 50:38, Artjom Bondarjev 55:08).

Eestil on kolme mängu järel tabelis üks punkt (lisaaja kaotuse eest Suurbritanniale), Ukraina jätkub täisedu ehk 9 punktiga. Homme on Eestil puhkepäev. Reedel kohtutakse tähtsas mängus Horvaatiaga.

Peatreener Jussi Tupamäki kommentaar:

"Ukraina oli senistest vastastest kõige tugevam. Esimese kolmandiku mängisime halvasti ja vaheajal pidin riietusruumis natuke kõvema häälega rääkima. See aitas, sest järgmisel kahel kolmandikul sooritati meie väravale kokku vaid 12 pealeviset.

Meil avanes rohkem võimalusi, aga paraku ei saanud litrit kuidagi väravasse. 1:7 kaotus ei peegelda mängupilti õiglaselt. Kui mängiksime viis korda järjest Ukraina vasta sel tasemel, siis keskmiselt suudaksime kolm-neli väravat ära visata. Aga täna juhtus, et ei kasutanud oma šansse ära ja tugev vastane viskas kontrarünnakutest väravaid.

Aga selge see, et peame viimases kahes mängus (samuti seni võiduta Horvaatia ja Rumeenia vastu – toim) paremad olema. Suurt mure mul hingel pole – tean, et kui saame asjad toimima, suudame mängida hästi ja võita."

Eesti väravas mängis täna 19aastane Narva PSK puurivaht Daniil Seppenen, kellele see oli meeste koondise algkoosseisus MM-debüüt. "Raske mäng raske vastasega. Eks noor poiss peab veel arenema. Esimese kolmandiku mängis Daniil väga hästi, seejärel läks raskemaks. Aga väravavahi viga see kaotus kindlasti polnud. Kaotas terve meeskond ja ka treener peab mõtlema, mida saaks paremini teha."