Leedu korvpalliliidu president Arvydas Sabonis.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
21. aprill 2016, 17:46

Arvydas Sabonis korvpallisõjast: alguses pidasime FIBA juttu mõttetuks

Leedu korvpalliliit asus nii nagu paljud teisedki Euroopas korvpallisõjas rahvusvahelise alaliidu FIBA poolele ning teatas, et eemaldab Vilniuse Lietuvos rytase kodusest liigast, kui too osaleb järgmisel hooajal EuroCupil.

Tänasel pressikonverentsil selgitas olukorda riigi korvpalliliidu president Arvydas Sabonis. "Alguses pidasime FIBA juttu (koondiste eemaldamine EMilt ja olümpialt - toim) mõttetuks, kuid hiljem mõistsime, et see on loogiline," vahendas Leedu meedia endise tippkorvpalluri, 1988. aasta olümpiavõitja sõnu.

"Kas saate aru, mis FIBA on? Leedu kuulub sinna. ROK tunnustab FIBAt. Läbisime nelja-aastase muljetavaldava olümpiatsükli. Aeg näitab, kuidas asjad lahenevad. Teeme kõik oma maa koondise kaitsmiseks (Leedu pääses teatavasti Rio olümpiale - toim).

Tahaksin, et oleksime otsustanud demokraatlikult, tervet Leedu korvpalliüldsust kaasates, kuid FIBA ei oodanud. Olukord lihtsalt on niisugune. See polnud kerge otsus. Kuid küsimus on olümpiamängudes. Ma ei tea, mida muud me saanuks teha."