Alar Varrak hoolealustega nõu pidamas.Foto: Alar Truu
Korvpall
21. aprill 2016, 20:13

BC Kalev/Cramo hakkas ka Zenidile kõvasti vastu, kuid jäi ikka võiduta

Lokomotiv-Kuban, Unics, Jenissei, Avtodor. Siia nimekirja lisandus ka Peterburi Zenit, järjekordne tugev Venemaa korvpalliklubi, kellele BC Kalev/Cramo andis Ühisliigas kõva lahingu, kuid lõpuks ikkagi kaotas.

Kui Kalevil oli enne mängu küsimus selles, et parimal juhul saadi 14. kohalt tõusta veel 12ndaks, siis Zenidi panused olid palju suuremad. Meeskond võitleb lausa põhiturniiri kolmanda koha eest, mis tähendaks play-off'iks hiilgavat asetust!

Kalev aga võitis avaveerandi 26:21 ja juhtis ka enamiku teisest, kuid lasi poolaja viimase rünnakuga vastase ette 47:45. Enne viimast perioodi oli uuesti väike edumaa võõrustajatel (68:67), kuid seejärel jäädi rohkem kui kolmeks minutiks kuivale ja külalised Peterburist haarasid väikese, kuid otsustava initsiatiivi.

Terve Kalevi algviisik jõudis kahekohalise arvu punktideni (King, Freimanis 18, Arbet 16, Veideman 13, Sokk 11), kuid pingilt tuli tuge ainult 8 punkti näol. Vastastest oli 33 punktiga pidurdamatu Ryan Toolson, kelle VTB Ühisliiga nimetas täna põhihooaja MVP üheks viiest kandidaadist.

Kalevil on enne pühapäeval peetavat viimast mängu Minski Tsmokiga 7 võitu ning 14. kohast kõrgemale enam tõusta pole võimalik. Loimaa Bisons on küll 8 võiduga ja võistluse lõpetanud, kuid omavahelistes mängudes on soomlased peal.

Zenit jagab koos Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga 21 võidu ja 7 kaotusega kolmandat kohta. Himkil on 21 võitu ja 8 kaotust. Kaks esimest kohta on kindlustanud Moskva CSKA ja Kaasani Unics.