Marie Turmann - Harri Lill.Foto: Richard Gray
Talisport
22. aprill 2016, 12:05

Eesti curlingupaar alistas MMil Norra ja jõudis 8 parema sekka! (1)

Segapaaride curlingu MMil Rootsis Karlstadis algas täna hommikul play-off - Eesti alistas Norra 8:7 ja jõudis kaheksa parema sekka. See tähendab ühtlasi ka 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpia valikpunktide teenimist!

Eestit esindav noor paar Marie Turmann-Harri Lill asus teises voorus teenitud kolme punkti abil kiirelt juhtima 3:1, kuid viies ja kuues voor ebaõnnestusid ning jäädi taha 4:7. Lõpuni jäi veel kaks vooru ja olukord oli üliraske, kuid seitsmendas voorus mängiti kolm punkti tagasi ja viimast alustati viigiseisult. Norrale jäi viimane vise, kuid nad ei suutnud Turmanni poolt eelmisel viskel ringi keskpaika sätitud kivi täpselt tabada (viskamist segas hästi paigutatud kaitsekivi) ning punkt ja võit jäid Eestile!

"Närvid. Meie kivi oli nähtav, kuid too rajapool, kust norralane viskas, on salakaval - seda oli näha ka varasemates voorudes. Norralane pingutas veidi üle ja kivi ei kerinud ennast soovitud trajektoorile tagasi," selgitas Õhtulehele Harri isa, kohapeal viibiv curlingutreener Erkki Lill, kes küll meie võistkonna otsene juhendaja pole.

Eesti veerandfinaalivastane selgub hiljem loosimise teel. Võib meenutada, et ka mullusel MMil Sotšis jõudis Eesti veerandfinaali ja teenis lõpuks 5. koha. Siis mängisid Maile Mölder ja Erkki Lill.

ROK arvas curlingu segapaarismängu esmakordselt 2018. olümpiamängude kavva ning kvalifikatsioonideks on tänavune ja järgmise aasta MM. Punkte saab tosin paremat riiki, kuid olümpiale pääseb ainult kaheksa võistkonda.