Õhtulehe videointervjuu Nõmme Kalju keskkaitsja Jorge Rodriguesiga.Video: Laura Oks
Jalgpall
23. aprill 2016, 22:41

ÕHTULEHE VIDEO | Kalju kaitsja Rodrigues: liiga tase on tohutult tõusnud, lihtsaid mänge enam pole!

Nõmme Kalju alistas jalgpalli meistrivõistluste kõrgliiga üheksandas voorus kodus Paide Linnameeskonna 1:0 tänu Jorge Rodriguesi 63. minuti väravale.

Jorge, lõid võiduvärava olukorras, kus mängisite kümnekesi. See on ilmselt üks paremaid tundeid, mida jalgpalliplatsil võimalik kogeda?

See on tõesti vägev tunne. Ma olen ju kaitsja, kelle peamine ülesanne on selja taga nulli hoida. Aga kui suudan lüüa võiduvärava ja päästa punase kaardi teeninud ja seetõttu masenduses meeskonnakaaslase... olen väga tänulik, et mulle see võimalus avanes.

Lõime värava, sest terve meeskond võitles lõvide kombel. Meil on imeline meeskonnavaim ja tänane võit kinnitas, et meie võistkond on tõesti suurepärane võistkond.

Lisaks on teil Andrei Sidorenkovi näol ka fantastiline standardolukordade toimetaja. See on ilmselt unistuste olukord, kui lähed nurgalöögi jaoks vastase trahvikasti ja tead, et Andrei on palli taga?

Võibolla arvatakse, et asjad juhtuvad lihtsalt sellepärast, et nad juhtuvad. Et tulen tsenderdus ja keegi lööb värava. Ei ole nii! Me näeme standardolukordadega kõvasti vaeva ja meil on nende jaoks kindlad plaanid.

Lisaks muidugi Andrei, kelle tsenderdused on uskumatult head ja asetavad meile kohustuse neist väravaid lüüa. Just tema tõttu löövadki Kalju kaitsjad nii palju väravaid. Ta on meie jaoks tõeline aare.

Olete pärast meistrivõistluste esimest ringi 22 punktiga liidrid. Kui mugavalt Kalju end sel positsioonil tunneb?

Tabelisse vaadates on ju näha, et vahed on väikesed - edestame teisipäevast vastast Infonetti vaid kahe punktiga. Lõõgastumiseks aega pole, peame kohe järgmiseks mänguks valmistuma. Tänane võit oli ilus, aga on nüüdseks juba ajalugu.

Kõik rivaalid on tugevad. Isegi Flora, kes on tabelis natuke tahapoole jäänud, aga eile nad ju võitsid. Samas tegi Levadia viigi. Premium liigas pole lihtsaid vastaseid. Mängin siin kuuendat hooaega ja liiga on selle aja jooksul tohutult tugevnenud koos Eesti jalgpalli tasemega, mida tõestab ka rahvuskoondise edu.

Lihtsaid mänge pole, võitlus jätkub ja peame igaks mänguks, ka tabeli viimase meeskonna vastu, maksimaalselt keskenduma. Iga mäng on võitlus ja sõda, milleks peame valmis olema, kui tahame võita.