Gennady Golovkin vs. Dominic Wade.Foto: Jayne Kamin-Oncea
Spordivaria
24. aprill 2016, 12:00

GALERII | Poksimaailma nokaudikuningas nokauteeris 22. järjestikuse vastase, ees ootab tõeline supermatš?

Gennadi Golovkin alistas läinud ööl peetud poksimatšis Dominic Wade'i ning jätkab keskkaalu valitsemist. Karjääri 35 võitlusest on kasahh 32 võitnud nokaudiga, mõistagi nokauteeris Golovkin ka Wade'i.

34aastane Ateena olümpiahõbe tegi ameeriklasele tuule alla vähem kui kuue minutiga ning nokauteeris Wade'i teises raundis. Golovkini valduses on nii WBA, IBO, WBC kui IBFi meistrivööd.

"Tema jõud on tõeline. Kui Golovkin mind lööma hakkas, ei suutnud ma end enam mugavalt tunda," ütles Wade. "Gennadi on tõeline tšempion. Ta oskab kõike hästi teha."

16 353 fänni ees peetud matš oli Golovkinile 16. järjestikune tiitlikaitsmine ning 22. järjestikune nokaut. Keskkaalu rekordiks on Bernard Hopkinsi 20 kaitstud tiitlit.

Poksimaailm loodab nüüd, et Golovkini järgmiseks vastaseks on Saul Alvarez. Mehhiklase järgmine matš toimub 7. mail, vastaseks britt Amir Khan. Fännid loodavad, et Khani arvatava alistamise järel nõustub Alvarez Golovkiniga võitlema.

25aastane Alvarez, kelle hüüdnimeks on Canelo, on karjääri jooksul pidanud 48 matši, millest on võitnud 46, kaotanud ühe ja viigistanud samuti ühe. Mehhiklase ainsaks alistajaks on seni olnud Floyd Mayweather juunior.