Aleksei Budõlin täna hommikul lennujaamas.Video: Video: Tiina Kõrtsini
Sport TV
24. aprill 2016, 13:44

ÕHTULEHE VIDEO | Aleksei Budõlin: Minaškini medal ei üllatanud mind, seni polnud tulnud tööle vastavat tulemust

Eile Kaasanis Euroopa meistrivõistlustel tegusid teinud Eesti judokad jõudsid täna hommikul juba kodumaale. Koondise peatreener Aleksei Budõlin ütles, et ei Grigori Minaškini medal ega Juhan Mettise esikaheksakoht üllatanud teda - mehed ongi sellel tasemel.

"Teeme juba viis aastat head tööd, kuid seni veel polnud tulemust tulnud. Olümpia-aasta näitab, et Griša on peas valmis. Ta polnud füüsilises plaanis väga hea, sest oleme palju võistelnud ja pole olnud aega korralikult trenni teha. Aga ta tahtis, võitis rasked matšid ning tulemus on nii temale kui ka Eesti judole väga hea," kommenteeris Budõlin Õhtulehele antud videointervjuus.

Ta rääkis hoolealustele enne võistlust, et neil on parematest tulemustest seni ainult õige natuke puudu jäänud ja kõik on võimalik. "Nad juba on mitte veel päris tipus, aga heal tasemel. Kõige tähtsam, et nad tahtsid võita – olid valmis, maadlesid lõpuni. See kõik tõi tulemuse, nad alistasid tugevaid vastaseid. Juhanil jäi veel mõni sentimeeter, mõni sekund puudu."

Kas juhendaja hinnangul olid Eesti tippjudokad EMil tippvormis ning mis on olümpiale kvalifitseerumist silmas pidades tähtis, vaata juba videost!