Eesti jäähokikoondise abikapten Robert Rooba osutus Zagrebis peetud 1. divisjoni B-grupi MM-turniiri resultatiivseimaks mängijaks.Foto: IIHF
Jäähoki
24. aprill 2016, 13:34

Zagrebis kaks eriauhinda võitnud Robert Rooba: raudselt minu parim turniir Eesti koondises

Eesti meeste jäähokikoondis lõpetas 1. divisjoni B-grupi turniiri 3:0 võiduga Rumeenia üle, millega tagati püsimajäämine. Maailma pingereas kuulub Eestile teist aastat järjest 27. koht.

Eesti meeskonna parimaks mängijaks sel turniiril valiti avaviisiku ründaja ja meeskonna abikapten Robert Rooba, kes osutus 8 punktiga (4+4) ka terve Zagrebis toimunud turniiri resultatiivseimaks mängijaks.

"Ma ei tulnud Zagrebisse eesmärgiga olla kõige resultatiivsem mängija, aga läks nii. Tore saavutus, olen uhke ja õnnelik ja väga tänulik viisikukaaslastele (Andrei Makrov, Aleksandr Petrov, Lauri Lahesalu – toim), kellega koos need punktid said tehtud. Kindlasti mu parim turniir koondisega," sõnas Rooba.

Eesti meeskonna esitusega jäi ründaja rahule, kuigi hing ihanuks enamat. "Eesmärgi saavutasime – jäime püsima – ja teenisime mullusest ühe punkti rohkem (matš Suurbritanniaga õnnestus lisaajale viia – toim), mis on muidugi tore, aga endale jäi tunne, et olime enamaks võimelised.

Kõigis mängudes oli hetk, kui oleksime võinud matši teistpidi pöörata. Isegi Leedu ja Ukraina vastu, kus numbrid lõpuks koledaks läksid, oli meil võimalus mäng enda kasuks kallutada. Horvaatia ja Suurbritannia käest saadud kaotused jäid väikeste asjade taha. Hea, et suutsime viimases mängus Rumeeniaga tõestada, et kuulume siia divisjoni ja suudame kõigiga mängida. Süües kasvab isu ja tahaks alati enamat, kui eelmistel aastatel. Tubli tulemus kokkuvõttes."

Leedu, Suurbritannia ja Horvaatiaga kohtub Eesti ka järgmise aasta MMil. Kuidas siis punktisaaki suurendada? "Peame suutma oma mänguplaanist paremini kinni pidada ja viia väljakul ellu seda, mida treenerid nõuavad. See toob meid aga tagasi tõdemuseni, et kõiki Eesti koondislased pole profimängijad, kes oleks harjunud sääraste nõudmistega," sõnas Rooba.