Andrei SidorenkovFoto: Alar Truu
Jalgpall
26. aprill 2016, 20:49

7 VÕTIT | Andrei Sidorenkovi vasak jalg tegi seda taas, Nõmme Kalju - FC Infonet 2:1

Nõmme Kalju alistas Eesti jalgpallimeistrivõistlute ettepeetud 17. vooru kohtumises 2:1 FC Infoneti (60. Tarmo Neemelo, 80. Andrei Sidorenkov - 52. Aleksandr Volodin). Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Andrei Sidorenkovi vasak jalg. Ligi pooltes Kalju selle hooaja väravates rolli mänginud vasakkaitsja keerutas 80. minutil 25 meetrilt karistuslöögi sümpaatse partii teinud Matvei Igoneni selja taha, mis vormistas liiderklubile raske võidu. Lisaks järgnes tema antud tsenderdusele Tarmo Neemelo viigivärav paarkümmend minutit varem. Rääkimata lugematutest pallidest, mida tema kaaslased ei suutnud oskuslikult ära kasutada.

Andrei Sidorenkov Foto: Alar Truu

Kodumeeskond tegi avapoolajal Infonetiga sisuliselt, mida ise tahtis. Mängulise ülekaalu ja Sidorenkovi jätkuvalt imeliste tsenderduste tulemusena jõuti ka mitme suurepärase väravavõimaluseni, kuid ükski mees nahkkera võrku susata ei suutnud. Sestap mindi vaheajale seisul 0:0, kuigi võiduks minna ka Kalju kindlas eduseisus.

Teisel kolmveerandtunnil muutus mängu dünaamika täielikult. Infoneti paremkaitsja 52. minuti Aleksandr Volodini 1:0 värav peegeldas kõike muud kui mängu käiku. Samuti vajutasid oma pitseri Kalju keskkaitsja Jorge Rodriguese ja Infoneti vasakkaitsja Dmitri Kruglovi eemaldamised (vastavalt 64. ja 70. minutil).

2. Kuidas toimis Infoneti ebastandartne keskväljatrio Ofosu Appiah - Denis Vnukov – Pavel Dõmov?

Nii ja naa. Sergei Mošnikovi ja Draman Haminu vigastuste ning Aleksandr Dmitrijevi mängukeelu tõttu võtsid täna lõhkuva poolkaitsja koha sisse Denis Vnukov ja ghanalasest keskkaitsja Ofosu Appiah. Nende üleval hooaega duublis alustanud, kuid kolmandat Premium liiga mängu järjest põhikoosseisu kuulunud 22aastane Pavel Dõmov.

Kaitsefaasis polnudki sel triol häda. Kalju ründas enamasti äärtelt. Maitse asi, kas Infonet surus nad platsi serva või oli see nõmmekate vaba valik. Ilmselt natuke mõlemat.

Ent ründefaasis jäi Infoneti trio lahjaks. Nad ei suutnud vurri korralikult käima lükata, mistõttu jäi ka lasnamäelaste rünnak üpris ideetuks, enamasti äärelt pusimiseks. Kahtlemata ootab peatreener Aleksandr Puštov kõiki kolme puudujat tagasi. Puštovi rahulolematust peegeldas ka poolajal tehtud vahetus Vnukov välja, loomult äärekaitsja Aleksandr Kulinitš sisse.

3. Kas kohtumine oli liidrite vääriline?

Pigem mitte. Esiteks jälgis seda Hiiu staadioni mitte eriti vihmakindlatelt tribüünidelt häbiväärselt vähe inimesi (115 pealtvaatajat; objektiivsed põhjused kehv ilm ning tööpäeva õhtu).

Teiseks puudus mängust kõrge kvaliteet, mida tabeli kahelt esimeselt meeskonnalt on põhjust eeldada. Tõsi, selle kompenseeris kõva võitluslikkus, mis päädis hulga kollaste ja kahe punase kaardiga. Kuigi Eesti jalgpalli on alati vahva vaadata, ei pea kojujäänud inimesed liigselt kurvastama, aasta triller on veel pidamata.

4. Kes oli platsi parim?

Andrei Sidorenkov. Võiduvärav, viigitabamusele eelnenud tsenderdus ja kõik muu punktis üks kirjeldatu.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Kalju - söödukvaliteeti. Tippklubi kohta lipsas täna kodumeeskonnal sisse lubamatult palju lihtsaid - see tähendab olukordades, kus vastane ei survestanud - sööduvigu. Esiteks tuleb söödutäpsust eriti hoolega jälgida, kui mäng toimub märjal kunstmurul, sest nahkkera vurab topeltkiiresti. Teiseks võivad kerged pallikaotused pingelistes (euro)kohtumistes olla võtmetähtsusega.

Infonet - kõrgete pallide tõrjumine. Infonet jäi korduvalt nurga- ja karistuslöökide kui ka lihtsalt tsenderduste klaarimise ja Kalju mängijate atakeerimisega hätta. Sama probleem tipnes 60. minutil Tarmo Neemelo 1:1 väravaga. Nende õnn, et nõmmekad neid rohkem ei karistanud. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

ÕHTULEHE VIDEO | Päevakangelane Andrei Sidorenkov: Neemelo sekkumine oli murdepunkt.

ÕHTULEHE VIDEO | Infoneti ründaja Juri Jevdokimov: kaotus polnud aus tulemus.

7. Mis saab edasi?

Ega pikka pidu ole, järgmine voor pressib peale. Kalju sõidab laupäeval Paidesse ning nädal hiljem võtab vastu Tartu Tammeka. Mõlemast meeskonnast käis nõmmekate jaks avaringis üle (vastavalt 1:0 ja 3:0).

Infonet madistab laupäeval Lasnamäel Sillamäe Kaleviga, kellega kuu alul tehti udune 2:2 viik. Nädal hiljem vurab Infoneti must buss Rakverre, kus neid ootab kohalik Tarvas, keda kodus loputati 4:1.