Nõmme Kalju alistas 2:1 FC Infoneti, FC Levadia oli 2:1 parem FC Florast.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
27. aprill 2016, 10:47

Sidorenkov keerutas Kalju võidule, Flora proovib läbi udu liidrite tagatulesid silmata

Nõmme Kalju vasakkaitsja Andrei Sidorenkov on tänavuse Eesti jalgpallimeistrivõistluste senise hooaja täielik staar. Ta on olnud otsene osaline ligi pooltes Kalju 22 väravast. Neist kaks löödi eile õhtul sombusel Hiiu staadionil, kus Kalju võitis 2:1 FC Infonetti.

Avapoolaega domineerinud Kalju jäi küll mõneti ootamatult 52. minutil Aleksandr Volodini tabamusest 0:1 kaotusseisu, kuid siis lülitas Kalju peatreener Sergei Frantsev mängu Tarmo Neemelo, kes kõigest kaks minutit hiljem karistuslöögijärgses segaduses viigi jalule seadis. Tohuvabohule eelnenud tsenderduse andis muidugi Sidorenkov.

Täielikult tsementeeris mullu Sillamäe Kalevis pallinud vasakkaitsja oma staaristaatust 80. minutil, kui keerutas 25 meetrilt trahvilöögi otse Matvei Igoneni selja taha, 2:1 võiduväravaks.

"Õnneks oli minu värav see, mis otsustas," sõnas päevakangelane Sidorenkov. "Tegelikult oleksime võinud juba esimesel poolajal kõik selgeks teha, aga ei teinud. Vahetusest sekkunud Tarmo [Neemelo] oli täna (eile – toim.) see murdepunkt, mis meid võiduni aitas."

Vahetusest sekkunud Infoneti ründaja Juri Jevdokimovi sõnul polnud kaotus aus tulemus. "Mäng oli võrdne ning pärast vastase punast kaarti (Jorge Rodrigues 64. minutil) olid kõik trumbid meie käes. Kahjuks juhtus selline loll olukord (Dmitri Kruglovi 70. minuti eemaldamine) pärast mida läks mäng võrdseks. Ja neil õnnestus trahvilöögist ära lüüa, kuid meil jäi natuke puudu. Arvan, et viik oleks olnud õiglane tulemus."

Tabeli tipp: 1. Kalju 25 punkti (10 mängust), 2. Levadia 22 (10), 3. Infonet 20 (10), 4. Tammeka 14 (9), 5. Flora 14 (10).

Nagu tabelist näha kaotab valitsev Eesti jalgpallimeister FC Flora liidrile Nõmme Kaljule juba 11 punktiga, sest eile kaotati Igor Morozovi 95. minuti väravast 1:2 FC Levadiale.

Kuigi Floral on kombeks väljenduda igas olukorras diplomaatiliselt, polnud eilse mängu eel saladus, et rohevalged vajasid põlise rivaali Levadia vastu võitu, et taastada eneseusk ja panna rivaalid taas end pelgama. Läks aga vastupidi – Flora haavatavus jätkub, kriis süveneb ja tiitlilootused kahanevad.

Reedel Tartu Tammekaga 1:1 viigi teinud Levadia võtmemängijaks oli pisitarumast naasnud poolkaitsja Ilja Antonov, kes traageldas keskvälja kenasti tervikuks ning võimaldas meeskonnal avafaasis initsiatiivi haarata.

Väravani see Levadiat ei aidanud, aga eneseusku turgutas. Flora oli end juba mängu tagasi vinnanud, kui Levadia ääreründaja Jevgeni Kobzar individuaalse meisterlikkuse läbi meeskonna juhtima viis – üks-üks olukorras Gert Kamsiga mängis venelane end 42. minutil löögile ja tulistas karistusala joonelt ilusa kaarpalli Flora väravasse.

Teisel poolajal loovutas Levadia (teadlikult) initsiatiivi ja vajus kaitsesse. Flora surus ja proovis, aga nagu juba tavaks saanud – trahvikasti läheduses jooksis kõik lootusetult kokku.

90. minutil jõuti siiski viigini, kui Joonas Tamm rammis karistuslöögi järel lahtise palli mõnelt meetrilt võrku, ent peagi eksiti ka ise – Levadiale kingiti tarbetu karistuslöök, mille tulemusel suskas Morozov võiduvärava, mis hoiab Levadiat Kaljust endiselt vaid kolme punkti kaugusel. Flora proovib läbi udu liidrite tagatulesid silmata.