34. Tartu jooksumaratoni programm algas esmaspäeval tasuta ühistreeninguga, kus osales 350 spordisõpra Kaimo Puniste Foto: Kaimo Puniste
Spordivaria
28. aprill 2016, 17:01

Tartu jooksumaratoni viis olulist uuendust (4)

Emadepäeval, 8. mail Otepää ja Elva vahelisi metsi vallutav 34. Tartu jooksumaraton on sel aastal mitmes mõttes teistsugune. Võistluse korraldajad toovad välja viis olulist uuendust, millega jooksjad sel aastal esmakordselt kokku puutuvad.

Rajamuutus

Alates sellest aastast kulgeb Tartu jooksumaratoni 23-kilomeetrise distantsi viimane kolmandik suures osas teistsugusel rajal ja pinnasel.

Kui varem kulges 23-kilomeetrise raja vahemik 16. kilomeetrist 19. kilomeetrini mööda kruusateid, siis nüüd keerab rada mõnisada meetrit pärast Ketneri toitlustuspunkti otse Tartu maratoni rajale ja püsib seal kuni finišini Elvas. Kogu uus rajalõik on jalasõbralikum metsatee, mitte kruusatee nagu varem.

Uus stardikorraldus

Sellest aastast on plaanis pikendada 10-kilomeetrise distantsi stardikoridore ja sellega juba enne pauku ridu pisut hõredamaks ja pikemaks ajada. Kuid seejuures ei pea kartma, et näiteks pikas rivis tagant poolt startides oleks osaleja ajavõttu arvestades kehvemas seisus kui eespool olijad.

Aeg läheb 10-kilomeetrisel distantsil käima mõnikümmend meetrit pärast stardijoont, kus jooksjatel peaks juba natuke rohkem ruumi olema ja kõigile kehtib netoaeg. See tähendab, et osaleja aeg läheb käima pärast ajavõtujoone ületamist, mitte pärast stardipauku. 23-kilomeetrisel distantsil on ajavõtusüsteem endine ja kehtib nn stardipaugu aeg.

Info ajakirjas

Tartu jooksumaratoni ametlik häälekandja on ajakiri Sport, mille vahel on nüüd ka osaleja jaoks tähtsa info leht koos rajakaardi stardi-ja finišiskeemidega. Ajakirja saab iga osaleja stardinumbrile järele tulles tasuta kaasa.

Heateo eesmärk

Kui varasematel aastatel toimus koostöös lastefondiga korraldatav heategevusliku rahakogumiseesmärgiga Heateo jooks koos lastejooksudega laupäeval, siis alates sellest aastast on Heateo jooks üle viidud reede õhtusse algusega kell 19. Põhjuseks ikka see, et ka Heateo jooks oma suure osalejaskonnaga Tähtvere spordiparki ära mahuks.

Peale selle on muutunud Heateo jooksu eesmärk. Sel aastal kogutakse raha kolmeaastase Cassandra toetuseks, kes põeb väga haruldast nahahaigust nimega bulloosne epidermolüüs.

Lisaboonus

Suur muudatus võrreldes eelmise aastaga on ka see, et teises ja kolmandas voorus Tartu jooksumaratonile registreerunud inimesed saavad võrreldes varem soodsaima hinnaga registreerunutele ka ühe pisikese, aga meeldejääva boonuse.

Nimelt saavad kõik teises ja kolmandas voorus Tartu jooksumaratonile registreerunud jooksjad ja kepikõndijad koos stardimaterjalidega tasuta kaasa spetsiaalse Tartu jooksumaratoni kujundusega torusalli.

Ka loositakse nende samade osalejate vahel välja reis Vilniuse maratonile, mis toimub 11. septembril.

34. Tartu jooksumaratoni teine soodusregistreerimise voor saab läbi täna. Rohkem infot leiab leheküljelt www.tartumaraton.ee.