Red Bull kutsub oma turvapuuri "aeroekraaniks".Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
29. aprill 2016, 12:43

FOTOD ja VIDEO | Red Bull näitas Sotšis revolutsioonilist turvauuendust (1)

Venemaa GP esimese vabatreeningu võitis hooaega eksimatult alustanud Nico Rosberg, kes edestas meeskonnakaaslast Lewis Hamiltoni ning Sebastian Vettelit. Tulemustest rohkem räägiti vabatreeningul aga Daniel Ricciardo Red Bullile külge kruvitud esiklaasist.

2017. aastast on F1 sarjas kohustuslik kokpiti ümbritsev ohutuspuur, mis peaks sõitja peanuppu kaitsma kõikvõimalike lendavate objektide eest. Milline saab olema selle turvameetme lõplik disain, on veel otsustamata ja seni on oma nägemust tutvustanud kaks meeskonda.

Ferrari välja pakutud "aupaiste". Foto: AFP/Scanpix

Hooajaeelsel testisõidul katsetas Ferrari "aupaiste“ hüüdnime saanud lahendust, kus piloodi pea kohal on süsinikkiust rõngas ning see toetub täpselt rooli ees olevale sambale. Kimi Räikkönen jäi oma kommentaarides tavapäraselt tagasihoidlikuks ja nentis vaid, et otse silmajoonele pistetud post ei tee vaatevälja kuidagi ahtamaks. Ometi kurtsid fännid ja ka näiteks kolmekordne maailmameister Hamilton, et Ferrari disain on jõle.

Appi tõttas Red Bull, kelle turvasõõri hoiab tugiposti asemel üleval läbipaistev "esiklaas". Täna tutvustas Austria tiim oma lahendust avaldusele ning Ricciardo läbis Sotšis sellega ühe ringi. Üldine tagasiside on väidetavalt kinnitanud Red Bulli tiimi arvamust – nende lahendus on Ferrari omast kõvasti esteetilisem!