Grigori Ošomkov saadab väljakult ära Nõmme Kalju ääreründaja Damiano Quintieri.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
29. aprill 2016, 14:48

Nõmme Kaljul kuhjunud võistluskeeldude tõttu koosseisukriis!

Damiano Quintieri ja Vjatšeslav Zahovaiko said lisakaristuse, Kert Kütt pääses

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarkomisjon langetas otsused eelmisel laupäeval Hiiu staadionil toimunud meistrivõistluste kõrgliiga kohtumises Nõmme Kalju - Paide Linnameeskond nähtud kahe punase kaardi kohta.

Avapoolaja lõpus vastasmängija jalaga löömise eest eemaldatud Kalju äärepoolkaitsja Damiano Quintieri sai 1+1mängulise võistluskeelu (1 mäng automaatselt ja 1 mäng lisaks). Kalju teisipäevase mängu FC Infonetiga vahele jätnud itaallane ei saa nüüd osaleda ka laupäevases võõrsil-mängus Paidega.

Samast kohtumisest jäävad Infoneti vastu teenitud kaartide tõttu kõrvale veel kolm kaljukat - portugallasest keskkaitsja Jorge Rodrigues sai kahe kollase läbi punase, äärepoolkaitsja Erik Listmann ja keskpoolkaitsja Reginald teenisid aga hooaja neljanda kollase kaardi, mis samuti ühemängulist võistluskeeldu tähendab.

Kaljul peab seega homme Paide vastu läbi ajama nelja põhimeheta. Rodriguesi asemel mängib keskkaitses ilmselt Belgia passiga Alexandre Jansen da Silva, Reginaldi asendab keskpoolkaitses Hidetoshi Wakui, Listmanni äärel Andre Järva ning Quintierit teisel äärel Trevor Elhi. Kalju vahetuspink jääb aga nõnda väga õhukeseks.

Täies rivistuses pole ka Paide, sest võistluskeelu all on samas Kalju - Paide mängus kahe kollase kaardi tõttu eemaldatud Vjatšeslav Zahovaiko. Lisaks homsele peab ründaja aga vahele jätma ka järgmise nädala mängu FC Floraga, sest punase kaardi teenimise järel kordasaadetu eest määrati talle 1 mäng võistluskeeldu lisaks.

Kalju - Paide (oli see vast sündmusterohke mäng!) kohtumise lõpuminutitel enda õla ja Listmanni jõulise kokkupõrke korraldanud Paide väravavaht Kert Kütt karistada ei saanud. Distsiplinaarkomisjon menetles juhtunut, aga otsuseks oli "teavitada juhtunust kohtunikke".