Mihkel Aksalu SJKd esindamas.Foto: Twitter
Jalgpall
29. aprill 2016, 20:21

EESTLASED VÄLISMAAL | Lätlane päästis pingelises matšis Pika leivaisa naha, Kink ja Aksalu ning Soome meister SJK punktita ei jätka!

Täna juba lõppenud mängudes on Euroopa jalgpalliväljakutel tegusad olnud neli eestlast: Artur Pikk ja Borisovi BATE madistasid Valgevene kõrgliigas, Tarmo Kink ja Mihkel Aksalu SJKga Soomes ning Ken Kallaste Zabrze Gornikuga Poolas.

Vasakkaitsja Pika leivaisa sõitis külla Belšinale ning võttis raskustega 3:2 võidu. BATE võiduvärava lõi 89. minutil lätlane Kaspars Dubra, eestlane vahetati 78. minutil puhkama.

Borisovi klubi jätkab Valgevenes kaotuseta ning liidrina. Viies mängust on kogutud 13 punkti, lähim jälitaja Minski Isloch kaotab BATEle kolme silmaga, ent on ühe mängu vähem pidanud.

SJKd võõrustas PK-35 Vantaa ning kui Pikk koges võidurõõmu, siis kõik 90 minutit kirja saanud ääremängija Kink ja väravavaht Aksalu punktirõõmu. Nimelt tegi Soome valitsev meister Vantaaga väravateta viigi, saades pähe hooaja esimesed silmad, millega hoitakse kindlalt tabeli viimast kohta. Liider Mariehamn on 12 punkti kaugusel.

Vasakkaitsja või -ääre Ken Kallaste koduklubi Zabrze Gornik võitis Poola kõrgliigas 2:1 Wroclawi Slaski. Eestlane mängis 90 minutit. Gornik hoiab väljalangemisgrupis kuuendat kohta, mis tagaks neile hooaja lõpus püsimajäämise meistriliigasse.