Tamme staadionile kutsuti Levadia fännidele politsei.Foto: Martin Šmutov
Jalgpall
29. aprill 2016, 22:31

Tartus huligaanitsenud ja staadionit põletanud Levadia fännidele kutsuti politsei

Eesti jalgpalli meistrivõistlustel alistas Tallinna Levadia täna võõrsil 4:1 Tartu Tammeka. 9kordse Eesti meisterklubi võitu varjutas nende fännide huligaanitsemine.

Tammeka tegevjuht Kalle Paas selgitas Õhtulehele juhtunut nii: "Levadia fännidel ei olnud mänguks pürotehniliste vahendite kasutamise luba. Staadionile sisenemisel otsiti nad läbi, aga siiski suutsid nad tõrvikud sisse tuua ja tõmbasid need ka mängu lõpus põlema. Tulemus: staadioni tribüünil on põletusjäljed, mille eemaldamise eest vastutab Tammeka ehk esmaspäeva hommikul peab keegi meie kontori töötaja survepesuri või traatharjaga neid puhastama asuma.

Kutsusime kohale politsei, kes kontrollis huligaanitsenud Levadia fännide isikuid, et ega keegi neist tagaotsitav ole. Aga saime teada, et kui soovime puhastuseks kuluva raha välja nõuda, peame seda tegema kohtu kaudu.

Kalju ja Flora fännid on Tamme staadionit külastades pürotehnika kasutamiseks loa taotlenud ja oleme neid selles ka aidanud. Levadia fännidel paistab aga korrast ükskõik olevat ja mina neid pärast juhtunut ei austa."

See ei ole käimasoleval hooajal Levadia fännide esimene seatemp. Märtsi alguses Floraga peetud mängu vaheajal kakeldi Flora fännidega ja loobiti põlevate signaalrakettidega turvatöötajaid.