Jaan Puidet palligaFoto: Kokkuta Management
Korvpall
1. mai 2016, 13:04

Jaan Puidet jätkab Rootsi kõrgliigas. Klubi peatreener: Jaan on prototüüp mängijast, kes peaks olema igas võistkonnas

Lõppeva hooaja alguses Rootsi kõrgliiga klubi KFUM Jämtland Basketiga aastase lepingu sõlminud Jaan Puidet jätkab klubis ka järgneval hooajal.

Endine TTÜ tagamängija viskas oma debüüthooajal Rootsi kõrgliigas keskmiselt kuus punkti ja võttis neli lauapalli, tagades sellega Östersundi linna klubile koha kõrgliigas ka järgmiseks hooajaks.

24aastase korvpalluri sõnul on liiga oma mängustiili poolest huvitav ja tasemelt kõva. „Võrreldes Eesti liigaga on seal enamasti tundmatud näod, nii palju tean vastaseid, kui palju nendega eelmisel hooajal kokku puutusin, seega on endiselt palju uut ja huvitavat,“ lisas Puidet.

„Linn ja klubi, kus elasin ja mängisin, sobisid minule hästi ning hea meel on tagasi minna. Rootsis olles saan keskenduda enamasti treeningutele ja olla teises keskkonnas ning tunnen, et olen mängijana edasi arenenud,“ kiitis Puidet oma tingimusi Kesk-Rootsis.

Jämtland Basketi peatreener Torbjörn Gehrke on aga eestlase panusega rohkem, kui rahul „Jaan on prototüüp mängijast, kes peaks olema igas võistkonnas. Ta annab alati endast kõik meeskonna jaoks, täiuslik meeskonna mängija. Ma ei imestaks kui ta duubeldab järgmisel hooajal kõik oma statistilised näitajad.“

„Kui ma küsisin hooaja lõpus mängijatelt mida uut või mida parandaksime järgmisel hooajal meie klubis, siis kõik soovisid, et Jaan jätkaks meiega,“ lisas rootslaste peatreener.