Nico RosbergFoto: AFP / Scanpix
Vormel 1
1. mai 2016, 16:36

NELJAST NELI: Rosberg valitses Sotši GPd nagu Putin Venemaad (10)

Sakslane Nico Rosberg (Mercedes) jätkas oma unistuste hooaja algust Šotsis: ta on võitnud nüüd kõik neli tänavust vormel 1 GPd.

Parimalt positsioonilt lähte saanud Rosberg tegi hea stardi ning valitses diktaatorlikult tervet võidusõitu. Ta ei loovutanud esikohta isegi boksipeatuse ajal ning püstitas boonusena uue ringraja rekordi.

Ajaloo esimesed kaks Sotši GPd võitnud Lewis Hamilton (Mercedes) pööras nurjunud kvalifikatsiooni ilmselt parimaks võimalikuks tulemuseks ning kerkis 10. stardikohalt teiseks. Kolmandale poodiumiastmele võis uhkusega astuda soomlane Kimi Räikkönen (Ferrari).

Kuna võitlus esikohale oli täna olematu, siis pakub võidusõidust enam kõneainet Daniil Kvjati (Red Bull) ja Sebastian Vetteli (Ferrari) avarii esimesel ringil. Nimelt rammis kodupubliku ees kihutanud Kvjat kaks korda Vettelit ning lõpetas sakslase sõidu juba avaringil. Mõistagi oli Vettel olukorra järel püha viha täis.

Veel tasub Sotši GPlt esile tõsta fakti, et kahekordne maailmameister Fernando Alonso (McLaren) teenis tänase kuuenda koha eest alles hooaja esimesed kaheksa punkti. Tema tiimikaaslane Jenson Button lõpetas 10. kohaga. Ühtlasi olid need kogu McLareni tiimile aasta esimesed punktid.

Tänane võit kasvatas Rosbergi edu sarja kokkuvõttes Hamiltoni ees juba 43 punktile.