Kristjan KangurFoto: Twitter
Korvpall
1. mai 2016, 23:50

KAHJU! Kristjan Kanguri koduklubi lagunes viimasel veerandil ja sai FIBA Europe Cupi finaalis valusa kaotuse (3)

Pühapäeva õhtul mängis Kristjan Kangur ja tema koduklubi Varese Europe Cup'i finaalis Prantsusmaa linnas Chalonis, kus kohtuti Frankfurti Skylinersiga. Pärast kolme veerandit üheksaga juhtinud Varese lagunes viimasel veerandil ning kaotas 62:66.

Mängu alustas paremini Varese, kes juhtis esimese perioodi keskpaigal 11:4. Siis läksid sakslased 11:2 vahespurdile ning läksid juhtima 15:13. Avaperioodi lõpetas siiski Varese leegionäri Chris Wrighti hull viimase sekundi kolmene meeste vahelt ja keskjoone lähedalt. See andis Varesele minimaalse 16:15 eduseisu.

Teisel veerandil haaras initsiatiivi Varese, kes juhtis vahepeal 27:19. Vahe püsis 5-7 punkti vahel ning poolajaks oli Itaalia klubi edunumbrid 31:25. 

Kolmandal perioodil hakkasid mõlemad meeskonnad tabama kolmeseid. Frankfurt vähendas vahe nelja peale, aga Kanguri ja Maalik Waynsi kolmesed suurendasid vahe kohe kümnele. 

Ülejäänud periood püsis vahe 10 silma ringis, Varese kõige suurem eduseis oli 12. Enne viimast veerandaega oli Varese ees 47:38. 

Viimane neljandik oli Varese jaoks kohutav. Periood juba algas mitme pallikaotusega ning Frankfurdi mängijad hakkasid rünnakul viskeid tabama ning kaitses panid teise käigu sisse.

Sakslased tulid vaikselt kogu aeg lähemale ning jõudsid esimest korda viigini 1.02 enne lõppu. Varese ei tabanud oma rünnakul ning viimasel veerandil Frankfurdile mitu suurt korvi visanud Jordan Theodore'ile tehti kolmese üritusel viga. 

Ameeriklane tabas kõik kolm vabaviset ning viis Skylinersi 27 sekundit enne lõppu juhtima 65:62. Varese sai veel kaks korda proovida kolmest, kuid mõlemad läksid mööda. Pärast teist mööda visatud kolmest vilistati 7,7 sekundit enne lõppu pooleks pall. 

Nool näitas, et rünnakuõiguse saavad sakslased ning sellega oli kohtumine ka sisuliselt läbi. Lõpuskoor 62:66 Varese poolt vaadatuna, sh võitis Frankfurt viimase veerandi 28:15. See on kaotus, mis jääb Itaalia klubi mängijatele ilmselt pikaks ajaks meelde. 

Kristjan Kangur tegi igati soliidse esituse. Ta arvele jäi 7 punkti, 5 lauapalli ja 2 resultatiivset söötu. Samuti tehti tema vastu viis viga ning tema +/- näitaja oli tiimi suurim +7. 

Kolmanda koha sai Chalon, kes alistas pronksimängus suurelt Krasnojarski Jenissei 103:72.