Õhtulehe jalgpallistuudio. Video: Viljar Voog
Evald Tipneri karikas
3. mai 2016, 06:00

TIPNERI KARIKAS | Infonet hoiab täna õhtul Florale pöialt

Tallinna FC Infoneti jalgpallimeeskond kehastub täna oma rivaali FC Flora suurimaks fänniks. Valitsev Eesti meister võõrustab õhtul Lillekülas Evald Tipneri nimeliste karikavõistluste esimeses poolfinaalis Tartu Tammekat ning selle mängu tulemus mõjutab otseselt Infoneti võimalikku pääsu Euroopa liigasse.

Nimelt tagab karikavõitja endale koha Euroopa liiga 1. eelringis. Ent juhul, kui trofee tõstab 21. mail pea kohale meeskond, kel juba eurokoht olemas, teenib europääsme ja sellega kaasnevad 200 000 eurot mulluste meistrivõistluste neljas sats ehk Infonet.

Seega peabki Infonet neljast järelejäänud võistkonnast pöialt hoidma Florale kui ainsale juba eurosarja pääsenud klubile. Tammeka või homses poolfinaalis kohtuvate Sillamäe Kalevi ja Viimsi JK triumf nurjaks Infoneti ajaloo esimese eurošansi.

Kuigi Tammeka võitles kuu aja eest rahvusstaadionil Flora käest välja tubli 0:0 viigi, lükkab Tartu leer soosikukoorma sujuvalt pealinlaste õlule. „Loomulikult hellitame lootust finaali edeneda, aga Flora on favoriit. Meie lähme kõva lahingut andma,“ sõnas Tammeka 33aastane, kuid juba kohaliku legendi staatusesse tõusnud ründaja Kristjan Tiirik. „Meie treeneritel on kindlasti omad taktikalised nipid, kuidas Florat üllatada.“

Tartu Tammeka ründajal Kristjan Tiirikul (vasakul) on karikafinaali kogemus aastast 2008 olemas. Tõsi, toona oli Tartu meeskonna nimi Maag Tammeka. Foto: Aldo Luud

Tammeka treenerite duo Indrek Koseri ja Mario Hansi tugevusega on enda sõnul hästi kursis ka ülikoolilinnast jalgpallihariduse saanud Flora vasakkaitsja Markus Jürgenson. „Olen varemgi öelnud, et Tammeka treenerid teevad minu andmetel väga head tööd,“ lausus viimati kümme aastat tagasi Tammekat esindanud Jürgenson.

„Nad ehitavad oma mängu üles sõltuvalt vastasest ega tule uisapäisa mängima. Nad teevad endale väga hästi selgeks, mis on vastasmeeskonna tugevused - nõrkused ja üritavad seeläbi vastase mängu halvata.“ 

Mõlemad meeskonnad said tänaseks lahinguks valmistuda täpselt kolm päeva. Tammeka pidas reedel Tamme staadionil raske lahingu FC Levadiaga (1:4 kaotus), Flora purustas samal ajal kodus 6:0 Pärnu.

Markus Jürgenson (vasakul) sai oma jalgpallihariduse Tartu Tammekas, kust ta aastal 2007 pealinna, TVMKsse siirdus. Flora särki kannab ta aastast 2009. Foto: LAURA OKS

Tartlaste peatreener Indrek Koser loodab, et kuhjunud väsimust aitab korvata karikavõistluste aura. “Karikamäng pole rutiinne hooajamäng. Üks mäng otsustab kõik, see annab lisaenergiat juurde,“ lausus Koser. Ta lisas, et ainsana jääb mängust eemale vigastatud ründaja Kevin Rääbis.

Nii täna kell 19 algav Flora – Tammeka kui homme samal ajal Sillamäel toimuv Kalev – Viimsi on otsepildis nähtavad Õhtulehe veebilehel.