Nico Rosberg ja Lewis Hamilton teenisid Sotšis kaksikvõidu.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
4. mai 2016, 15:30

Mercedes: meil pole aimugi, kuidas Hamilton Sotšis finišisse jõudis! (2)

F1-sari on juba kolmandat aastat Mercedeste valitsemise all, ent kui varem tähendas see edu Lewis Hamiltonile, siis tänavu on kolmekordset maailmameistrit vaevanud ohtrad probleemid ning ta on MM-arvestuses Nico Rosbergist maas 43 punktiga. Vandenõuteoreetikud väidavad, et Saksa meeskond tahab, et tänavu võidaks tiitli sakslane!

Rosbergi ülemvõim – koos mulluse hooajalõpuga on ta võitnud seitse järjestikkust etappi – ning Hamiltoni vead on briti poolehoidjad marru ajanud ja täna pidi Mercedese meeskond avaldama nende rahustamiseks avaliku pöördumise. "Fännidele," algab see.

"Me naasime Venemaalt esmaspäeval kahetiste emotsioonidega. Ühest küljest olime me uhked järjekordse kaksikvõidu üle, mis on ülitihedas F1-maailmas haruldane saavutus ja mida tuleb nautida. Samas vaevas meid nädalavahetus, mis oli stressirikas nii rooli taga, boksiteel, garaažis, tehastes ja ka teil kodudes.

Rosberg on võitnud järjest seitse MM-etappi ja tal on tiimikaaslase ees 43-punktiline edu. Foto: AFP/Scanpix

Me oleme Sotšis kogetud mehhaaniliste murede tõttu näinud internetis palju meile suunatud frustratsiooni. Meilgi on samasugused emotsioonid, ent see läheb veel palju kaugemale.

Kodust kaasaelajatele algab GP-nädalavahetus neljapäeval ja lõppeb pühapäeval. Halb tulemus võib hinge haavata paar tundi, aga siis liigub elu edasi.

Neile enam kui tuhandele inimesele Brackleys ja Brixworthis (vormelitiimi tehastes – toim) on see aga kogu elu. Need mehed ja naised valavad iga päev higi, verd ja pisaraid töötades kasvõi läbi öö ja veetes nädalaid eemal perest-lähedastest. Nad teevad seda tänu kirele, lojaalsusele ja soovile olla parimad,“ seisab avalduses, kus rõhutatakse, et terve tiim on väljas üksteise, mitte ühe kindla sõitja eest.

Hamiltoni autol ütles laupäevasel kvalifikatsioonisõidul üles jõuallikas ja seetõttu pidi tiitlikaitsja taas sõitu alustama kaugemalt kui harjumuspärane esimene stardirivi. Kui britt aga vaatamata sellele Rosbergile kannule jõudma hakkas, andis meeskond teada, et autol on taas probleeme, seekord veesurvega ja ta peab hoogu maha võtma.

Ilmselgelt oli see lihtsalt käsk Hamiltonile et ta ei ahistaks meeskonnakaaslast, rõhutavad Mercesese kriitikud. Tiimi sõnul oli asi sellest kaugel. "Töö mida Lewis viimasel 16 ringil tegi, et nullis – jah, nullis! – veesurvega masin teisel kohal finišisse tuua tegi, oli lihtsalt suurepärane. Ta pidi masinat hoidma võimalikult jahedana, et mitte mootorit kahtustada, aga samas hoidma ka Kimi turvaliselt seljataga, mis ei ole juba omaettegi lihtne ülesanne. Me ausalt ka ei tea, mis imega see auto üle finišijoone lonkas, aga me ei kavatse selle üle viriseda."