Jevgeni Kabajev sinises.Foto: LAURA OKS
Evald Tipneri karikas
4. mai 2016, 22:34

Sillamäe ründaja Jevgeni Kabajev: madalamate liigade klubide vastu on raskem end motiveerida

Evald Tipneri nimeliste karikavõistluste teine finalist on Sillamäe Kalev, kes alistas koduväljakul 2:0 tugevuselt kolmandas liigas palliva Viimsi JK. Sillamäe ründaja Jevgeni Kabajevi sõnul madalamate liigade klubide vastu väga raske mängida.

"Nad on peaaegu terve meeskonnaga kaitses, mistõttu on raske ilusaid kombinatsioone mängida," lausus Kabajev. "Väljaku olukord oli samuti üks põhjus, miks meil täna keeruline oli. Pall hüppas ning söödukvaliteet kannatas. Finaalikoht on hea, aga enda sooritusega rahule ei jää, sest väravat ei löönud."

Kas madalamate liigade klubide vastu on end raskem motiveerida? "Jah. See fakt, et nad mängivad nõrgemal tasemel natukene uinutab," tunnistas äsja vigasusest paranenud ründaja. "Karikasarjas on tulemused ettearvamatud, sest iga võistkond võib end üheks kohtumiseks kokku võtta ja hea emotsiooniga pahandust teha."

Erinevate traumade tõttu on Kabajev enda hooaeg alanud keeruliselt. Koos tänasega on ta kaasa teinud vaid neli matši (kaks liigas ja kaks karikasarjas), kuid on mehe enda sõnul tervis korras. "Pean palju tööd tegema, et oma endist vormi saavutada."

Kodustel meistrivõistlustel on Sillamäe kümne mänguga kogunud 11 punkti ning hoiab tabelis 7 kohta. Kui kõrgele Sillamäe võiks tänavu Premium liigas küündida? "Väga raske öelda, sest sel hooajal on võistkonnad päris võrdsed. Aga teeme omalt poolt kõik, et ronida võimalikult kõrgele," lausus Kabajev.

Sillamäe ja FC Flora vaheline karikafinaal toimub 21. mail Lillekülas.