KUS ON PUNKTID? Mihkel Aksalu sõnul otsib sellele vastust kogu Seinäjoki klubi.Foto:  SJK
Jalgpall
5. mai 2016, 06:00

Mihkel Aksalu SJK mõõnast: kriisikoosolekuks on veel vara (1)

Kui Eesti jalgpallisõpradel on tänavu olnud põhjust arutleda valitseva meistri FC Flora kriisi üle, siis analoogset kõneainet on soomlastele pakkunud Mihkel Aksalu ja Tarmo Kingi koduklubi Seinäjoki JK (SJK).

Viis mängu, üks viigipunkt ja 12. ehk viimane koht liigatabelis. See on tiitlikaitsja SJK reaalsus. Tõele au andes tuleb märkida, et tegelikult alustas SJK hooaega 2:0 võiduga PS Kemi üle, kuid see muutus hiljem 0:3 kaotuseks, sest SJK kasutas tolles matšis kuut pallurit, kelle mängijalitsents ei kehtinud. Miks asjad meisterklubis ei suju nii, nagu mängijad, treenerid ja fännid sooviksid?

„Raske öelda,“ ohkas neljandat hooaega SJK väravat kaitsev Aksalu. „Kui teaks vastust, oleksime juba asju muutnud. Aga otsime siiamaani täpselt samamoodi vastust sellele küsimusele. Lihtsalt mäng ei jookse praegu.“

Meistrivõistluste liider Mariehamn on ühe enampeetud mänguga SJKst juba 12 punkti kaugusele libisenud. Ometi kinnitab Aksalu, et klubis häirekellasid veel ei lööda ega kriisikoosolekut kokku kutsutud pole.

„Arvan, et selleks on vara. Kui vaadata palju on mänge järel, siis aega tulemuse tegemiseks on maa ja ilm,“ sõnas Eesti koondise esiväravavaht, kes kindlasti ei soovi pugeda peitu tiitlipohmelli taha.

„Mina räägin enda eest ja mind mullune tiitel ei survesta. Mis tehtud, see tehtud. See hooaeg on selle võrra raskem, et nüüd oleme Soome meistrid ja vastasmeeskond, nagu igas muus liigas, mängib meistrite vastu tugevamini. Inimesed jooksevad kiiremini, söödavad paremini ja võitlevad rohkem. Aga see ei saa olla vabanduseks, miks me pole saanud piisavalt punkte.“

Eelmisel hooajal esiliiga võitnud Kemi võrku löödi kaks ning HJK väravasse üks pall. Kolm tabamust viie kohtumisega pole palju. Eriti mulluse kuldmedalisti kohta. Kas SJK ebaedu peitubki nüris ründemängus?

„Eks ründemäng on osa kogu mängust ja kui vastased löövad meist rohkem väravaid, siis me loomulikult kolme punkti ei vääri,“ sõnas Aksalu. „Kõik algab tagant ja lõppeb ees. Me pole suutnud nullimänge teha ja ees pole piisavalt ära löönud, eks see ole suur kompott. Näeme vaeva, et asi nii ühelt kui teiselt poolt paremaks muuta.“

SJK ainuke päikesekiir hallis taevas on olnud hiljutine 2:1 võit Vaasa Palloseura üle karikavõistluste kaheksandikfinaalis. Eestlaste koduklubi esimene võimalus liigas taas ree peale saada on täna, kui koduväljakul võetakse vastu Turu Inter.