Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
6. mai 2016, 13:31

VUTILEAKS: lekkisid rahanumbrid Louis van Gaali kopsakast lepingust Manchester Unitediga (1)

Kuulsa Manchester Unitedi jalgpallimeeskonna hooaeg on fännidele ja bossidele olnud kõike muud kui rahuldust pakkuv ning peatreener Louis van Gaal on olnud kõva kriitika all.

Ajalehte The Times lekkis numbreid hollandlase lepingust. Ja need on suured. Näiteks tuleb ManU-l mehe pärast tänavust hooaega ametist vabastamise korral (van Gaali leping kestab 2017. aasta suveni) maksta trahviks 5 miljonit naela. Ning kui mees enne toda suve uut tööd ei leia, tuleks niikaua talle tasuda 66 protsenti praegusest baaspalgast.

64-aastase van Gaali aastane palganumber on 8 miljonit naela, kuid rohkem kui poole sellest tooksid sisse erinevad saavutuste, lojaalsuse ja imidžiklauslid. Baaspalk on "ainult" 3,3 miljonit. Näiteks võit 21. mail peetavas karikafinaalis täiendaks hollandlase kukrut 400 000 naelaga, tuleval hooajal Meistrite liigast eemalejäämine tähendaks aga rohkem kui miljonilist palgakärbet. Kui ta aga tüüriks ManU Inglismaa ja Meistrite liiga võitjaks, tähendaks see 3-miljonilist preemiat!

Manchester United asub Inglismaa liiga tabelis viiendal kohal, neli punkti linnarivaal Cityst tagapool. Unitedil on pidada veel kolm, Cityl kaks mängu, Meistrite liigasse saab neli paremat.