Mihkel RäimFoto: Facebook
Jalgrattasport
6. mai 2016, 21:19

Velotuuril kukkunud eestlane: selline tunne oli nagu vanajumal mängiks bowlingut ja viskab kõik kurikad pikali (2)

Luksemburgis Flece de Sudi velotuuril toimunud suures kukkumises osales kaks Eesti ratturit. Kui Aksel Nõmmelal (Leopard) läks eriti õnnetult ja talle tehakse täna operatsioon, siis Mihkel Räimal oli õnne rohkem. 

Kümnendal kilomeetril toimunud suures kukkumises langes 35 ratturit, nende hulgas ka kaks eestlast. Mihkel Räim iseloomustas Facebook'i postituses tänast päeva "ebareaalsena" ning pidi juba teisel kilomeetril külje maha panema. 

Suurt kukkumist iseloomustas ta järgnevalt: "9km oli kiire laskumine ja ühel hetkel minu ees olevad poisid hakkasid kukkuma. Selline tunne oli nagu vanajumal mängiks bowlingut ja viskab kõik kurikad pikali. Sellest kukkumisest ei olnud võimalik enam pääseda, pidama saamine oli võimatu ning eriti rõvedaks tegi asjaolu, et tee ääres oli mõlemal pool kivist müür."

Räim jätkas: "Mina kukkusin teiste ratturite otsa ja imekombel pole mul pea ühtegi kriimustust, põlv teeb hetkel veidi valu aga arvestades seda, mis vigastused teistel on siis ma olen ikka õnnesärgis sündinud. Tavaliselt ma kõrgematesse jõududesse ei usu, aga täna küll miski päästis mind halvimast."

Räim kritiseeris igati õigustatult ka korraldajaid. "Tegelikult oleks saanud seda kukkumist ära hoida, kuna korraldajad teadsid, et laskumisel on õli aga kõiki tiime sellest ei teavitatud. Mina sain ka sellest teada tänu Akslile ning informeerisin sellest enda tiimikaaslasi.

Korraldajad oleks väga vabalt võinud esimense 10km ringi neutraliseerida või ära jätta aga kahjuks nad seda ei teinud. Ma olen küll noor mehehakatis aga ma arvan, et olen näinud piisavalt, eriti rattasporti silmas pidades.

Aga see kukkumine oli ikka midagi täiesti uut, nii palju mehi maas 6-7 rangluumurdu.... ouchhh.... Loodan, et kõik taastuvad."