Eston VaruskFoto: Aldo Luud
Käsipall
7. mai 2016, 06:00

Serviti ajaloo 11. tiitlist ühe võidu kaugusel

Olgugi et Viljandi alustas esimest korda kodusaalis peetud käsipalli Eesti meistrivõistluste finaalkohtumist kohtumist paremini, jõudis Põlva Serviti klubi ajaloo 11. tiitlist kõigest võidu kaugusele. Mulgid alistati teises finaalmängus 26:23.

Avapoolajal korralikku viskekindlust näidanud ning vaid ühe väravaga kaotanud Viljandi läks teisele avapoolajale vastu mannetult - esimene tabamus saadi kirja alles kaheksandal minutil ning Põlva tüüris nelja väravaga ette.

„Ehmatasime ära ning ei suutnud enam rünnakul loogilist lahendust leida. Põlva muutsid kohe kaitseformatsiooni ning meil läks tükk aega, et sellest aru saada,“ selgitas Viljandi juhendaja Marko Koks.

Põlval oli aga samuti mõttekohti - teisipäeval põlve ristatisidemeid vigastanud Ardo Puna läheb operatsioonile ning palliplatsil ei pruugi teda näha enne selle aasta lõppu. Peatreener Kalmer Musting leidis siiski lahenduse: mängujuhina kasutati Andrii Ternovõid, kes tõi viis väravat. Lisaks aitas kohati uskumatute tõrjetega võidule kaasa väravavaht Eston Varusk.  „Eriti hoogu läks ta teise poolaja alguses - seal tuli järjest neid igast nurgast ning üks-ühele. See oli kindlasti tänase päeva ja mängu võti!“ rõõmustas ta.

Servitil on võimalus teine järjestikune meistritiitel kindlustada juba esmaspäeval, kuid Musting ei soovi sündmustest ette rutata. „Pean vastasest väga lugu ja tiitlit ma kohe lubama ei hakka!“ Koks lubas omalt poolt, et lihtsalt Põlvale midagi ei kingita. „Peame natuke pingevabamalt mängima ning mitte mõtlema, et see mäng lõpetab hooaja. Siis on võimalus ka üks mäng koju tuua!“