Kaspar Taimsoo.Foto: LAURA OKS
Spordivaria
8. mai 2016, 13:45

EM-kuld Kaspar Taimsoo: ilm mängis meile trumbid kätte (6)

Täna sõudmise Euroopa meistriks kroonitud Eesti neljapaadimeeskonna liige Kaspar Taimsoo arvas, et ilm mängis meie paatkonnale trumbid kätte.

"Täna julgeks küll niimoodi öelda. Oli raske ilm, puhus tugev küljetuul. Toimus päris äge võitlus, väga raske sõit. Oleme treeningutel saanud palju tuult ja vilet. See oli vesi meie veskile. Kevadine Horvaatia ja tuuline Viljandi laager on läinud asja ette," rääkis mõnekümne minuti eest autasustamispjedestaalil seisnud Taimsoo telefoniusutluses Õhtulehele.

Eesti paatkond jäi poolel maal Venemaast umbes paadipikkusega ehk ligi kolme sekundiga maha, kuid lõpuks pääses neist ise kahe ja poolega ette. Kas siiski polnud kartust, et venelased on liialt kaugele ette pääsenud? "Alguses ma väga palju ei vaadanud kõrvale. Meie mõttekäik oli selline, et paneme 1000 meetri peal veidi juurde. 1100-1150 meetril nägin, et hakkame neile lähemale jõudma, meie kiirus oli tsipa suurem. Panime lõpuni välja," selgitas Taimsoo lihtsat taktikat.

Eestlasi tabas neljapäeval suur ehmatus, kui hommikusel treeningul toimus korraldajate kaatriga kokkupõrge ja lõhuti kaks aeru. "Ma ei dramatiseeriks seda üle. Kui kaldale jõudsime, olid lahendused juba olemas ning õhtuseks trenniks uued aerud käes. Rahvusvaheline sõudeliit FISA maksis need kinni," lausus Taimsoo tüünelt.