Selver on Eesti meister!Foto: LAURA OKS
Võrkpall
8. mai 2016, 18:41

7 VÕTIT | Tallinna Selver on Eesti parim võrkpalliklubi! (3)

Eesti võrkpallimeister on lõpuks selgunud! Esimest korda läks koduse kullaomaniku leidmiseks vaja kõike seitset finaalmängu ja maratonlahingu võitis lõpuks Selver, kes alistas Pärnu võõral väljakul 25:19, 16:25, 25:12, 29:27.

1. Mis sai mängus otsustavaks?

Närvid. Seitsmes finaalseeria mäng, kus kummalgi meeskonnal pole enam taganemisruumi - kas võit või hõbe ehk mitte midagi. Mänguilu polnud kohtumises karvavõrdki ja seda näitab ka ülikõikuv skoor, kus geimides domineeris peamiselt üks meeskond. Ka neljandas geimis oli Pärnu suures eduseisus, et Selver viilis neid punkte pidevalt maha ja jõudis lõpuks 24:24 viigini ja lõpuks 29:27 võiduni! 

2. Kuidas katab Pärnu Pulgast tekkinud augu?

Hõredalt. Hindrek Pulk on läbi terve hooaja mänginud läbi seljavigastuse. On neetult kahju, et lõpuks olid need kevade viimast kaks mängu, kus ta oma kodumeeskonda aidata ei suutnud. Kui neljapäeval oli Pärnu peatreener Avo Keelel pärast Pulga pingile langemist lahendusena sisse vahetada Kardo Kõresaar, kes tegi suurepärase esituse, siis täna jäi tema sooritusest vajaka. Keel vangerdas, lubades kohati tagantliinist rünnata tempomehel Timo Tammemaal, aga pikemaajalist lahendust ei pakkunud seegi.

3. Kuidas lõpetas Nõmmsalu?

Hõbedaga. Karjääri viimaseks mänguks oli pikaaegsel koondislasel Jaanus Nõmmsalul Pärnu spordihallis suisa oma "Nõmmiku“ fännisektor ja mees sai võimaluse oma oskusi näidata üllatavalt vara – kui kapten Andrus Raadik esimese veerandtunniga suisa viis korda põruda jõudis, saatis Avo Keel vanameistri platsile. Midagi hiilgavat ta korda ei saatnud, ent Raadikule pakutud mõtlemisaeg oli piisav, et mees naasis platsile sootuks uue hingamisega ehk Nõmmsalu täitis varumeherolli suurepäraselt. Kohati nägi teda väljakul edaspidigi, aga suuremat rolli ta mängus ei esitanud.

4. Kes oli parim mees väljakul?

Karli Allik. Absoluutselt iga platsil käinud mees tegi täna mõne prohmaka, ja seetõttu tuleb kiita meest, kes oli otsustavatel hetkedel parim. Selleks oli täna Allik, kelle arvele jäi lõpuks 10 punkti, neist kuus otsustavas geimis!

Šampuse avamise ülesanne jäi sidemängija Andres Toobalile Foto: LAURA OKS

5. Mida peaksid meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Pärnu leidku Tammemaale asendaja. Lisaks Nõmmsalule lahkub tuleva hooaja eel Pärnust kindlasti veel ka Tammemaa, kelle sportlastee jätkub croissantide ja camembert’i kodumaal Toulouse’i meeskonnas. Noor, pikk ja osav temporündaja oli oluline osa Pärnu ründerusikast ja see auk vajab nüüd täitmist.

Selver säilitagu tuumik. Pärnu vigastused mängisid seerias oma rolli, aga Selveri käidud teel oli sama oliline, et mängijad harjusid finaalikoormaga. Need kogemused on nüüd võimalik järgmisel hooajal realiseerida, kui mehed paigal püsivad.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Selveri peatreener Rainer Vassiljev: "Meil oli terve hooaja peale üks väga mõru nädalavahetus (Saja liiga veerandfinaalkaotused Rakverele - toim). Aga järelikult oli seda vaja, meil polnud veel valmis, oli see karastus puudu."

Pärnu kapten Andrus Raadik: "Mina saan selle kaotusega hakkama, aga fännidest on hullult kahju, sest nemad väärisid seda võitu rohkem. Nende käest palun südamest andeks. Mina olen oma karjääris neid finaale ja poolfinaale ennegi kaotanud."

7. Mis saab edasi?

Koguneb rahvuskoondis. Selverist on meeskonna nimekirjas kolm pallurit, Pärnust praegu üks – Tammemaa – ent nagu mainitud, sai temagi karjäär suvepealinnas otsa. Koondisesuvel on kaks märksõna: esmalt Euroopa liiga ning seejärel EM-valiksari.