Saul "Canelo" Alvares alistas Amir Khani. Foto: Andrew Couldridge
Spordivaria
8. mai 2016, 18:37

VIDEO | Alvarez lõi võimsa nokauti, kas tegu on poksi uue supertähega?

Laupäeva öösel kohtusid Las Vegases WBC-sarja keskkaalu tiitlimatšis mehhiklane Saul "Canelo" Alvarez ja britt Amir Khan. Kuuendas ringis ühe võimsama nokaudi teinud Alvarezist võib keskkaalu tiitli kaitsmisega saada poksi uus suur supertäht. 

20 tuhande inimese ees peetud matš tundus mõni aeg tagasi natukene uskumatu. Varem kergkaalus võistelnud Khan teatas aasta algusel, et liigub kaks kaaluklassi kõrgemale ning hakkab kergkaalu asemel poksima keskkaalus. 

Esimese matši varastes raundides jättis Khan võimsa mulje ning oli domineerivam pool. Neljanda raundiga võitlus pöördus ning Alvarez oli järsku see, kes oli natukene kiirem ja suutis rohkem lööke tabada. Hävitav nokaut tuli kuuendas ringis, kui mehhiklase parem haak kukutas visalt võidelnud briti.

Rusikavõitlus ei olnud mitte ainult keskkaalu tiitli peale, vaid ka millegi enama. Pärast Floyd Mayweatheri ja Manny Pacquiao ringist lahkumist vajab poks hädasti ühte suurt nime, keda saab reklaamida ala suure tähena. Paljude arvates oli Alvarezi ja Khani matš selline, millega selgu järgmine reklaamnägu.

Võiduga läks Alvarezi resümee veelgi võimsamaks – 47 võitu, 1 kaotus ja 1 viik. Lisaks võimsale saldole räägib 25 aastase mehhiklase kasuks asjaolu, et kõik võidud on tulnud nimekate vastaste vastu. Pealekauba on ta veel noor, omab mitmeid sponsorlepinguid ning võitleb pealtvaatajale huvitavas stiilis.

Mis veel - inimesed on meeleldi nõus teda vaatama. Tema ainukest kaotust, mis tuli Floyd Mayweatheri vastu, oli tollel ajal kõige kasumlikum spordisündmus eales. Laupäevast kohtumist Khani vastu tellis 900 tuhat inimest, mis on viimaste aastate matšide suurim näitaja, milles üks osaline pole Mayweather ega Pacquiao.

Lühidalt öeldes - tal on väga hea võimalus saada poksimise uueks näoks. Alvarez ise jääb tagasihoidlikuks, lubades kõigest ühte – parim on veel tulemata.