Blogid
8. mai 2016, 17:45

Põhja-Korea lood 20. osa: nuta või naera – mis totrusi kirjutab Põhja-Korea ajaleht? (19)

Tõin Põhja-Koreast suveniirina kaasa mõne raamatu ja ajalehti, mida nüüd ajaviiteks loen. Tekstid kubisevad propagandast, mida lugedes lihtsalt vangutan pead, muigan või ei oska mitte midagi teha.

Milleks neid tekste üldse toodetakse? Need on inglise keeles (Põhja-Korea ametlikul kodulehel on kogu informatsioon ka vene, hispaania, prantsuse, saksa, hiina, jaapani ja araabia keeles), aga mille jaoks, kui kohalikud ei saa neid lugeda? Mina, välismaalane, ei usu ju kirjutatut. Muide, peab mainima, et kõik tekstid on kirjutatud veatus ja keerulises inglise keeles… nende kirjutaja on päris kindlasti keegi, kelle emakeeleks on inglise keel.

Igatahes kirjutan siia välja mõned vahva killud, mille ma ajalehest leidsin.

- Oma kõnes tõi ta (Kim Jong-un) välja, et Korea Töölispartei vägevus on rahva vägevus, selle suurus on rahva suurus ja selle võit on saavutatud tänu rahvale.

- Inimesed karjusid entusiastlikult Kim Jong-Uni nime, samal ajal kui õhku lasti värvilised õhupallid ja saluut.

- Rongkäigule kogunenud inimesed laulsid üheskoos "Me kaitseme kindral Kim Jong-Uni oma elu hinnaga."

- Etendus näitas Korea Töölispartei suurejoonelisust, mis saavutas võidu revolutsioonis ning tõi endaga suured muutused, rahva rikkuse ja lõppematu optimismi.

- Uue tänava avamine ja ehitamine on kink Korea Töölispartei poolt haritlastele ja teadlastele partei 70. sünnipäeval. Tänava ehitusel oli suur roll juht Kim Jong-unil, kelle jaoks on korealaste heaolu kõige olulisem prioriteet ning kohalikud teadlased suurimad patrioodid.

- Kim Jong-un käis vaatamas üleujutuste paika ning nentis, et on viimased ööd olnud magamata, muretsedes kodutuks jäänud üleujutuse ohvrite pärast.

- Kim Jong-Il, kes pidas inimeste juures kõige tähtsamaks üllameelsust, tegi terve elu oma rahva heaolu nimel hindamatuid pingutusi.

- Nagu isa, kes tuli kaema oma laste uut kodu, tutvus Kim Jong-il nende elamisega ning soovitas isegi istutada aeda puuviljapuid. Siis palus ta soojalt elanikel endale kirjutada ja teada anda, kui majja saab elekter paigaldatud.

- Pidades meeles Suure Juhi kiindumust ja usaldust ning seda, et ta nimetab neid kangelasliku Korea auväärt tütardeks, teevad Jo Kum Hyang ja Rim Sol (naispiloodid) ekstrapingutusi selleks, et kaitsta liidrit auväärselt kuni surmani.

Ela minu tegemistele kaasa ka Facebookis!