Andrei Ternovõi viskel.Foto: Aldo Luud
Käsipall
9. mai 2016, 10:01

TÄNA | Kas Viljandi käsipallurid nurjavad Põlva Serviti 11. tiitlipeo?

Põlva Serviti käsipalliklubi võib täna õhtul kodusaalis kindlustada klubi ajaloo 11. Eesti meistritiitli, millega nad tõuseks trofeede arvult Kehra kõrvale. Kullaseeria kolmas kohtumine esimest korda nii kaugele jõudnud Viljandi HC-ga algab kell 19 Mesikäpa hallis.

Põlva Serviti mängumees Kristjan Muuga sõnas, et põlvakad lähevad kolmandale finaalmängule enesekindlalt, kuid üritavad vältida vastase alahindamist. "Tuleb hästi mängida, siis tuleb ehk võit ära ka," ütles Muuga ja lisas, et kui kaitse ja eriti väravavaht on Serviti jaoks senistes finaalmängudes trumbid olnud, siis positsioonirünnakut annab veel parandada. "Lihtsaid pallikaotusi tuleb samuti vältida."

Muugal oli hea meel, et eelmises finaalkohtumises suutis Serviti päris korralikult lappida vigastada saanud Ardo Punast tekkinud auku. "Ardo vigastus mõjutab meie rünnakut päris palju, aga eelmises mängus asendasid leegionärid teda hästi. Tänu neile saime teisel poolajal palju olulisi väravaid."

Viljandi väravavaht Rasmus Ots ütles, et 0:2 kaotusseis ei tekita viljandlastes lootusetust. "Kõik on selle taga kinni, et me ei ole oma mängu käima saanud. Kui me ei suuda kuue meetri palli väravasse visata, siis ei ole midagi teha," ohkas Ots. "Poolfinaalmängud Kehra ja finaalmängud Servitiga on meie poolt kahjuks olnud seni kui öö ja päev."

Ots nõustus Viljandi peatreeneri Marko Koksi tõdemusega, et esimest finaalseeriat mängiv meeskond pole seni suutnud finaalipinget maha raputada. "Esimese finaalseeria puhul on see vist paratamatu. Konkreetselt pinget ei tunnetagi, aga kui mängima lähed, siis saad ikka aru, et midagi on teistmoodi."

Ots lisas, et finaaliärevusest on üritatud meeskonna koosolekuruumis jagu saada, kuid lõppude lõpuks peab iga mängija ise oma vaimuga hakkama saama. "Kõik elavad pinget ju erinevalt läbi. Ühist abi on siin väga raske anda."

Teisipäeval lõpeb Kehra spordihoones Kehra ja Viimsi vaheline pronksiseeria, mis on praegu 1:1 viigis. Medalit ihkavad mõlemad, sest Viimsi on kahel viimasel hooajal pidanud leppima 4. kohaga ja Kehra jäi viimati Eesti meistrivõistlustel medalita 1992. aastal!