Novak DjokovicFoto: PEDRO ARMESTRE
Tennis
9. mai 2016, 17:52

Novak Djokovic jõudis Madridi turniiri võiduga võimsate tähisteni (1)

Eile Madridi tenniseturniiri finaalis Andy Murray alistanud maailma esireket Novak Djokovic jõudis võiduga võimsate tähisteni. 

Eile maailma kolmanda reketiga finaalis kohtunud serblane vajas 29. Mastersi turniiri võiduks kahte tundi ja kuute minutit. Djokovic võitis esimese seti 6:2, kuid kaotas teise 3:6. Viimases setis võitjas kahtlust ei tekkinud ning Djokovic oli kindlalt parem tulemusega 6:3. 

Võiduga kirjutas Djokovic end nii mõnessegi rekordiraamatusse. Djokovic sai Madridist auhinnaraha üle 912 tuhande euro. Kui liita see summa juba praeguseks kogutud rahale, siis on serblane karjääri vältel teeninud kokku üle 100 miljoni dollari ehk üle 87 miljoni euro. Tennise ajaloos pole keegi suutnud selllest enamat. 

Samuti tähistab 29. Mastersi turniirivõit uut rekordit. Eelmist tipptähist, 28. võitu Mastersi turniiridelt, omas hispaanlane Rafael Nadal. 

Lisaks oli võistluse esikoht Djokovici karjääri 64., mis paneb ta läbi aegade turniirivõitude arvestuses jagama kuuendat kohta Pete Samprase ja Björn Borgiga.